BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Beogradu direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijada Bećirovića, koji ga je pozvao da uskoro održi predavanje na institutu što je Vučić i prihvatio.

Vučić je u razgovoru predstavio prioritete Srbije na putu u EU, važnost ekonomskog razvoja Srbije, a posebno je naglasio važnost ubrzanog napretka na putu u EU, navodi se u saopštenju instituta.

Vučić i Bećirović su se složili da je od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost, stabilnost i mir i ubrzano rešavati otvorena pitanja po principu win-win rešenja.

PROČITAJTE JOŠ - HARADINAJ NE ODUSTAJE: Nema kazne koja će nas naterati da ukinemo takse

Bećirović je Vučiću predstavio rad instituta u regionima Balkana i Bliskog istoka sa posebnim naglaskom na Srbiji i regionalnoj saradnji.

U fokusu su bili projekti, koji su povezani sa procesom približavanja Srbije članstvu u EU, a za naredni period planirano je izdavanje posebnog broja međunarodne naučne revije "Evropske perpsektive" koji će biti posvećen procesu pridruživanja Srbije u EU.