GNUSNO je stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije "judenfrai državom" - stoji u otvorenom pismu Jevrejske opštine Beograd upućenom lideru PSG Sergeju Trifunoviću.

Reč je o odgovoru na Trifunovićevu izjavu, u kojoj navodi da je "potpuno nebitna stvar da li neko u kući drži sliku Draže Mihailovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića".

Pročitajte još: Mali: Đilasu bolje idu lične nego državne finansije

U pismu Jevrejske opštine navodi se da su njeni članovi i na levoj i na desnoj strani političkog spektra, ali i da oko jedne jedine stvari nema diskusije - svi koji su sarađivali sa okupatorom, svi koji su naše pretke slali u smrt, oni su protiv kojih ćemo se oglasiti juče, danas i zauvek:

- Obraćamo vam se u ime 11.000 beogradskih Jevreja koji su uz pomoć propagadne mašinerije nacističkog kolaboracioniste Dimitrija Ljotića i kvislinške vlade koju je predvodio njegov rođak Milan Nedić stradali u logorima i na stratištima širom Beograda. Da li mislite da treba da bude "nebitno" da li je u nekoj nemačkoj kući na zidu okačena fotografija kancelara Vilija Branta ili firera Adolfa Hitlera? Kako se osećate ako uđete u neki dom u Hrvatskoj, a tamo je, na primer, slika Ante Pavelića? Je l' to isto kao da ste videli portet Ive Lole Ribara? Razumete li razliku i da li vas se tiče?Pročitajte još: Stefanović: Poručili da će vešati zbog različitog mišljenja