POLITIKA vešala nikada neće pobediti politiku rada, marljivosti, posvećenosti i budućnosti Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući proteste opozicije na kojima je poslanik Dveri Srđan Nogo nosio maketu vešala.

On se osvrnuo i na reči pisca Marka Vidojkovića da je Pravni fakultet "leglo kriminala, smradova i ološa":

- To je kada pored Pravnog fakulteta prolazite tako što ste dva puta pojeli pljeskavicu i uputili pogled ka zgradi, toliko znate o ovoj ustanovi, koliko zna gospodin Vidojković. Onda sebi dozvoljavate neumesne rečenice i zastrašujuće tvrdnje. I oni koji to kažu sutra treba da vode zemlju.

On je dodao da su profesori i studenti na Pravnom fakulteti dobro razumeli o čemu se radi. Predsednik je istakao da nije razumeo humor Ambasade SAD, koja je objašnjavajući zašto su se njihovi službenici sastali sa organizatorima protesta i liderom PSG Sergejom Trifunovićem, medijima poslala spisak obaveza: razgovor sa opozicionim liderima, potraga za najboljom pljeskavicom, kupovina "smokija" i "bananice"...

- Ničeg posebno važnog, niti zabrinjavajućeg ne može biti u razgovoru diplomata sa čovekom koji žene naziva fuksama. Ne znam kakav im je bio ručak, ali nadam se da su oni koji su ih poslužili izdali fiskalni račun i da su Amerikanci i ostala gospoda platili porez - rekao je Vučić i poručio da je važno da ljudi znaju da nijedna ambasada neće upravljati srpskom politikom.

BOJKOT SKUPŠTINE POSLANICI Saveza za Srbiju bojkotovaće sutrašnju sednicu Skupštine. U saopštenju opozicionog bloka navodi se da u radu republičkog i lokalnih parlamenta neće učestvovati sve dok se ne ispune zahtevi protesta "Jedan od pet miliona".

Predsednik je zahvalio građanima sa KiM što su uvek znali šta je država i naveo da je na protestu opozicije u Kosovskoj Mitrovici bilo 53 ljudi, a u Gračanici 19.

AVRAMOVIĆ: OSVETA LOŠIH ĐAKA

- PRAVNI fakultet se susretao sa različitim kritikama tokom svog postojanja, ali nikad obojenim ovolikom dozom primitivizma i mržnje - rekao je profesor fakulteta Sima Avramović. - Lični i politički animozitet ne opravdava kvalifikovanje jedne ugledne institucije kao leglo najvećih smradova, ološa, kretena i kriminala. Vidojković olako vređa hiljade sjajnih studenata. Sve ovo liči na čuvenu akademsku priču o osveti loših đaka.