Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin su razgovarali o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje, a srpski ministar zahvalio je Ruskoj Federaciji na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.


Takođe, Vulin je zahvalio na doslednoj podršci pozicijama Srbije u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, "kad god je interes Srbije ugrožen".

Kad je reč o Kosovu i Metohiji, Vulin je napomenuo da je zbog aktuelnih deršavanja otežan dalji nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, kao i mogućnost postizanja kompromisa.

Kako je naveo, Srbija smatra da formiranje "vojske Kosova" može da stvori ozbiljne bezbednosne probleme u čitavom regionu i snažno se tome protivi.


PROČITAJTE JOŠ: Vulin: Srbija misli na sve Srbe gde god da žive

Vulin i Čepurin veoma su zadovoljni bilateralnom vojno-tehničkom saradnjom i poručili su da će oba ministarstva odbrane preduzeti mere za unapređenje saradnje u toj oblasti.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje na izuzetno visokom nivou, te da je poseta predsednika Vladimira Putina Republici Srbiji ostavila snažan utisak i u Srbiji i u Rusiji.

Takođe, sagovornici su se složili da između dve zemlje postoje istorijski duboki koreni i duhovna bliskost, koju otvoren i iskren odnos dva predsednika, Vučića i Putina, dalje jača u cilju postizanja novih vrednih rezultata.

Vulin je još kazao da će sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom razgovarati o unapređenju saradnje već na Osmoj Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.