Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je uvrede koje je jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović uputio Mileni Ivanović ocenjući da je on time uvredio sve žene u Srbiji.


"Ovakvim gnusnim postupcima, nazivajući jednu ženu đavolom su pokazali da ne poštuju nijednu ženu u Srbiji i zato ovo nije uvreda samo upućena Mileni Ivanović, ovo je uvreda svim ženama u našoj zemlji", navela je Maja Gojković u saopštenju.


Ona je kazala da takve uvrede predstavljaju nastavak politike vređanja i napada na žene SzS.


PROČITAJTE JOŠ: MILENA IVANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Meni i Bogdanu nacrtali metu


"Sve ih pozivam da ostave na miru Milenu Ivanović i sve žene u Srbiji, da ih ne vređaju, da prestanu da ih omalovažavaju i napadaju, a sve u društvu da konačno nedvosmisleno osude ovakav nedopustiv odnos prema ženama," poručila je Maja Gojković.


Uvrede upućene supruzi ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, osudila je i premijerka Ana Brnabić, kao i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković koja je ocenila da taj napad pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.


Milena Ivanović izjavila je tim povodom da je zabrinuta za svoju i bezbednost svog sina.


Veselinović je na Tviteru objavio: "Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža đuska po beogradskim klubovima i ne dođe na godišnji parastos ubijenom mužu je žena đavo".