Razumljivo je što Boris Tadić čak ni danas nije mogao da se makar pretvara da se raduje snaženju Vojske Srbije, njenih borbenih potencijala i kapaciteta za odbranu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije, jer upravo on je najveći krivac za to što je slavna Vojska Srbije dovedena na najniže grane u svojoj istoriji, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić.

"Boris Tadić je kao ministar odbrane i vrhovni komandant bio neposredno odgovoran za pad standarda pripadnika Vojske Srbije, rasprodaju i uništavanja perspektivne vojne tehnike, ukidanje redovnog služenja vojnog roka, rasformiranje čitavih korpusa, uključujući čuveni Prištinski korpus", ističe se u saopštenju.

"Naša junačka vojska je izdržala napade NATO avijacije, ali umalo nije preživela Borisa Tadića", dodao je Đurić.

On je podsetio da su u vreme Tadića u vazduh letela vojna skladišta, dok danas, kako je ukazao, nebom Srbije lete "migovi 29" i pripadnici vojske na raspolaganju imaju najmoderniju opremu i naoružanje - i imaće ga sve više.

"Znam da Tadića, kao ideologa razoružavanja Srbije, to sve jako boli i nervira, ali zbog takvog odnosa prema državi, njenim simbolima i svetinjama građani su mu zauvek i uskratili poverenje", zaključuje se u saopštenju.

Tadić je ranije danas, povodom vojne vežbe "Vek pobednika", na tviteru objavio: "I danas lupetanje, pokazivanje mišića i hvalisanje nepostojećim uspesima vlasti"...