Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na izjave iz Hrvatske povodom govora predsednika Aleksandra Vučića u nedelju u Kosovskoj Mitrovici.

"Zemlja koja se ponosi proterivanjem 250.000 svojih državljana i ne može da razume politiku Aleksandra Vučića koja poziva na mir. Na dan Vučićevog govora u Kosovskoj Mitrovici Hrvatska je zvanično u prisustvu Mirka Norca, zločinca osuđenog za svojeručno ubistvo nenaoružanih srpskih seljaka, slavila godišnjicu Medačkog džepa - dana kada je zaklano blizu 100 srpskih civila. Oni koji ne mogu da se odreknu ustaštva ne bi smeli da govore o evropskim vrednostima", rekao je Vulin.

Pročitajte još - DAČIĆ PORUČIO KITAROVIĆ: Prvo vratite Srbe u Knin pa onda pričajte o Vučiću

"Naslednicima ustaša vrednosti antifašizma ne mogu da pripadaju. Hrvatska politika kao uvredu prima svakog Srbina koji ima hrabrosti da govori istinu a kada je taj Srbin Vučić, onda ne može da sakrije duboke komplekse. Kada vidimo histeriju sa kojom hrvatsko rukovodstvo napada Vučića, znamo da je na dobrom putu", dodao je on.

U KNINU SE ZASTAVA HRVATSKA VIJORILA I VIJORIĆE SE


Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je, reagujući na izjavu Aleksandra Vučića na Kosovu, rekla da se Hrvatska zastava vijorila u Kninu i pre njegovog govora i da će se vijoriti i ubuduće.

Vučić je u obraćanju narodu na Kosovu i Metohiji, između ostalog, rekao da se "danas u Kninu vijori hrvatska šahovnica koje tamo nikad nije bilo", preneo je "Indeks".

Hrvatska predsednica je rekla i da ne vidi "zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku" jer, kako je navela, "mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet".