Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom najava da bi predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači mogao da poseti opštine na jugu centralne Srbije, da će MUP u tom, ali i svakom drugom slučaju, uvek postupati u skladu sa sudskim nalozima.

Pročitajte još - Komandant Kfora: Da smo reagovali, Vučićeva poseta bi imala drugačiji ishod

Upitan da li će Tači, za kojim je raspisana poternica u Srbiji, biti uhapšen ako uđe na njenu teritoriju, Stefanović je rekao da je Srbija zemlja vladavine prava.

"MUP će uvek postupati u skladu sa sudskim nalozima", rekao je Stefonović.

PREMIJERKA: NEMA NAJAVE DA ĆE TAČI DOĆI U PREŠEVO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak da u Vladu Srbije nije stigla bilo kakva najava eventualne posete predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija Preševu, kao i da da on mora prvo da se obrati Vladi Srbije.

"Nemamo nikakve najave. Prvo će morati da se obrati Vladi Srbije. Prvo ćemo da pogledamo šta će da kaže Vladi Srbije, pa ćemo na osnovu toga odlučiti", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Srbija zemlja koja može da obezbedi bilo koju posetu jer je stabilna i ima suverenitet koji je stvaran.

Pročitajte još - TAČI REKAO DA ĆE GA POVESI U PREŠEVO: Johanes Han u sredu u Strazburu

"Vlada će moći lako da uradi šta god bude bilo potrebno", rekla je premijerka Brnabić.

Prema pisanju medija, Tači će sa komesarom za proširenje i susedsku politiku Evropske unije Johanesom Hanom u sredu posetiti opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u nedelju je rekao da ni on nema informacija o toj poseti.