Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u sredu ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemalje i budućim kontaktima najviših zvaničnika.

Vučić i Čepurin saglasili su se da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist. Vučić je ambasadora Čepurina upoznao sa najnovijim, uspešnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede i ujedno podržao mere koje predsednik Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

Pročitajte još - Vučić: Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su zaključili da bi održavanje velikog poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Pročitajte još - Predsednik Srbije: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju

Sagovornici su razgovarali i o trenutnom stanju u dijalogu Beograda i Prištine, a predsednik je Vučić ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Čepurin je u tom smislu poručio da će Rusija nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji, između ostalog u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.