BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u sredu, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja.

"Vidim da albanski zvanicnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o Severu, ni o Gazivodama. . . Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja", rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome o tome šta za njih nije predmet razgovora.

"Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance", istakao je srpski predsednik.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost.

"Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane", poručio je predsednik Vučić.

PROČITAJTE JOŠ - TAČI O RAZGRANIČENjU: Jedini način da se okonča sukob

Kako kaže, "političari nisu izabrani da bi se dodvoravali biračima, već da rešavaju najteže probleme građana".

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovanje Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraju ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizacije odnosa i istorijskog dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o "modalitetitima postizanja konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma", bez objašnjenja šta formulacija o "modalitetima postizanja" praktično znači.