Srpska pravoslavna crkva je jedna od najpoštovanijih institucija u narodu i njene preporuke po pitanju KiM ćemo poštovati, ali te preporuke neće odrediti državnu politiku, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.


On je na TV Pink rekao da se SPC duguje pažnja, poštovanje i zahvalnost za sve sto je radila oduvek, ali da je Srbija sekularna država gde političari, koje je narod izabrao na izborima, donose odluke.


"Crkva daje preporuke i mora se govoriti sa postovanjem o tome. Da li će to opredeliti državnu politiku i odrediti da može samo tako i nikako drugačije - pa neće", rekao je Vulin.


PROČITAJTE JOŠ: JEDINSTVO VLADIKA SPC: Nezavisnost Kosova nikada ni po koju cenu ne treba priznati


Kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima u crkvi iskreno i veliko poštovanje za ono što radi, ali i da se mora razumeti da crkva ima svoje stavove po pitanju KiM, ali da to ne znači da bezuslovno mora tako da se radi.


"Crkva je pastir svog naroda i ona da preporuku, ona kaže kako i šta misli i o tome mora da se vodi računa. Naravno da će SPC biti uz svoju državu kao što je uvek i bila. Nađite mi vreme u istoriji našeg naroda kada je crkva bila protiv svoje države", naglasio je Vulin.