Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadorku Češke Republike Ivanu Hlavsovu, koja je u razgovoru ponovila snažnu podršku Češke evrointegracijama Srbije, koja nije samo politička, već se odvija i kroz mnoge projekte pomoći.


Predsednik Vučić je ambasadorki Hlavsovoj zahvalio što je svojim diplomatskim umećem, tokom mandata u Beogradu, ostavila trajan trag u istoriji tradicionalno dobrih veza dveju zemalja, učinivši ih još sadržajnijim.

Vučić je, navodi se u saopštenju, izrazio zadovoljstvo što odnose Srbije i Češke karakteriše međusobno poštovanje i razumevanje.

PROČITAJTE JOŠ: KRIZA NA KOSOVU: Vučić bio spreman da pošalje vojsku!


Predsednik Vučić je takođe rekao da se nada da će intenzivna saradnja dveju zemalja nastaviti da se produbljuje i jača kako kroz politički dijalog, tako i kroz trgovinsku razmenu i investicije.

Ambasadorka Hlavsova je istakla da je tokom četiri godine boravka u Beogradu imala veliku podršku i pomoć državnih institucija, kao i da je svuda u Srbiji nailazila na dobar prijem i otvorena vrata.

Ona je ponovila snažnu podršku Češke evrointegracijama Srbije, koja nije samo politička, već se odvija i kroz mnoge projekte pomoći.

Predsednik Vučić je ambasadorki Hlavsovoj poželeo mnogo uspeha u budućem radu na novoj dužnosti u Ministarstvu spoljnih poslova Češke Republike.