Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nije želeo danas da komentariše tvrdnje o planu administracije SAD za Kosovo u četiri tačke i rekao da je prava adresa za to - Stejt dipartment.

"Ja ne bih danas pričao previše o politici, mogu samo da vam kažem da za to morate da pitate Stejt department, ako neko zna nešto o tome, to su oni i to je sve što imam da kažem. Svakako imamo srpski paket za KiM, ali to je naš paket", rekao je Đurić u Prilužju, nakon donacije terenskog vozila Centru za socijalni rad u tom mestu.

PROČITAJTE JOŠ: Amerikanci pred Vučića postavljaju paket za KiM!

Srbija ima "srpski paket" za KiM, ponavlja Đurić i dodaje da za američki, treba da se da pita Stejt department.

PROČITAJTE JOŠ: Popović: NATO pretnjama pokušava da sruši politiku Srbije

Prema pisanju medija, SAD su pripremile specijalni "paket" za KiM četiri tačke koji će narednih nedelja biti predstavljen najpre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Dokument Stejt departmenta tiče se direktno statusa južne srpske pokrajine i prema nekim najavama, može da odredi dalji strateški pravac naše države.

ĐURIĆ: SRBIJA ĆE POMOĆI POPLAVAMA UGROŽENIM SRBIMA NA KIM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će država Srbija pomoći svom narodu na KiM koga su ovih dana zadesile poplave.

Ekipe su na terenu, komisije potpisuju, kaže Đurić i ističe da će država Srbija nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli.

"Naravno, formirali smo, iako ovo nije oblast u kojoj imamo punu nadležnost, jedan štab za vanredne situacije, koji nastoji da te probleme reši i mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava", rekao je Đurić u Prilužju, nakon donacije terenskog vozila Centru za socijalni rad u tom mestu.

Taj kraj, kako je rekao, nažalost ovih dana pogodile su poplave, izlili su se i Sitnica i Lab, te su kuće ozbiljno ugrožene, a nekima je voda provalila u podrume.

"Oko 120 kuća samo u ovom kraju je ugroženo, mi radimo, i juče i danas ekipe su na terenu, komisije potpisuju, država Srbija će nadoknaditi štetu ljudima koji su je pretrpeli. Mislim da je za ove ljude veoma važno što je komisija za naknadu štete već na terenu i što će država Srbija, iako neposredno ne može da vrši vlast, ljudima pomoći i oko tih poplava. Kancelarija obilazi ovih dana, svakako ćemo se pozabaviti tim problemom", jasan je Đurić.