BEOGRAD - Potpredsednik vlade Rasim Ljajić je izjavio danas kroz suze da će biti velika sramota za sve ako ne bude rasvetljeno ubistvo Olivera Ivanovića.

"Nisam mogao da verujem da će se to dogoditi mada od hapšenja Ivanovića i paljenja automobila često sam ga pitao šta ćeš više u Mitrovici", rekao je Ljajić gostujući na RTS-u, gde se na trenutke i rasplakao.

Ljajić koji je bio veliki prijatelj Ivanovića rekao je da je veoma potresen zbog te vesti i da je "ubijen na pravdi boga".

Na pitanje šta očekuje na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je zbog ubistva Olivera Ivanovića sazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ljajić je rekao da moramo da učinimo da apsolutno sve službe i institucije budu uključene u rasvetljavanje ubistva, kao i da je veoma važno da tražimo podršku međunarodnih institucija na KiM.

Pročitajte još - Oliver Ivanović ubijen sa pet hitaca, pucano iz automobila u pokretu, čeka se obdukcija


Kako je rekao Ljajić, "ispada da je Ivanović bio bezbedniji u pritvoru, nego na slobodi" i da je sada jedino je važno da se otkrije ko stoji iza ubistva.

Na pitanje da kaže kako pamti Ivanovića, Ljajić ističe da je bio najbolji političar s Kosova i umeren koji nije bio podoban ni Srbima i ni Albancima, upravo zbog umerenosti i traženja kompormisa.

"Bio je meta napada i kritika sa svih strana...Razgovarao sam s njim o tome. On je razumeo tu realnost i hteo je da je menja na demokratski načini i to je glavna razlika izmedu njega i ostalih. Bio je smetnja svima", rekao je Ljajić.

Naveo je da su mnogi prijatelji koji su komunicirali sa Ivanovićem u poslednje vreme primetili da je izgledao veoma zabrinuto.

Na pitanje da li veruje da će se to ubistvo razrešiti, Ljajić je rekao da iskreno ne veruje da će se to ikada dogoditi.