Najnoviji napad bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa na Skupštinu grada Beograda još je jedan dokaz da stvarno ništa ne zna o javnim finansijama kao i da je licemer, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.


"Od 281 milion dinara koliko Đilas tvrdi da je uvećan budžet na razdelu kabinet gradonačelnika i gradskog veća u odnosu na 2013. godinu 200 miliona dinara je u stvari plaćanje kotizacije za domaćinstvo Beograda za završni turnir Evrolige u košarci, Final For, koja je najveća sportska košarkaška manifestacija ove godine u Evropi", objašnjava Vesić.


On navodi da to kakav je Đilas licemer pokazuje činjenica da je 2016. godine kada je bio predsednik Košarkaškog saveza Srbije molio Vladu Srbije da država plati kotizaciju za organizovanje kvalifikacionog turnira u košarci kako bi naši košarkaši otišli na Olimpijske igre u Brazil.


PROČITAJTE I: Vesić: Đilas bi da završi započetu pljačku građana


Vesić je dodao i da je tada Vlada platila za kotizaciju 2,8 miliona evra ili 333 miliona dinara.


"Zahvaljujući tome naši košarkaši su dobili šansu da igraju na Olimpijadi u Riju gde su osvojili srebrnu medalju. Đilasa treba da je sramota. 2016. godine je molio državu da plati 333 miliona dinara kada je on bio predsednik Košarkaškig saveza, a sada napada Grad Beograd zato što plaća 200 miliona dinara za kotizaciju za Final Four!?", dodaje Vesić.


Vesić je reagovao na tvit Đilasa u kome piše da su 334 miliona dinara rashodi gradonačelnika i gradskog veća posle najnovijeg rebalansa gradskog budžeta i da su šest puta, ili za 281 miliona veći nego 2013, što je, kako navodi Ðilas, poslednja godina njegovog mandata.