"Tokom poslednjeg radnog sastanka sa ministrom (Aleksandrom) Vulinom, napuštajući njegov ured, rekao sam mu: 'Pomozite nam da vam pomognemo' ", tim rečima ambasador Malteškog reda, Alberto di Luka, komentarisao je izjave ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Aleksandra Vulina.

"Želim da izrazim svoje veliko zadovoljstvo nedavnom izjavom ministra Vulina da bi trebalo ukinuti PDV na donacije u Srbiji, jer je ona u punom skladu sa onim što i mi smatramo već godinama, kada je reč o odnosu prema našim humanitarnim aktivnostima i socijalnoj politici u Srbiji uopšte", rekao je Di Luka.

"Drago mi je da je službena poseta Velikog Hospitalera (koji u Suverenom Vojnom Mateškom redu kombinuje funkcije ministra zdravlja i ministra za socijalna pitanja) obavljena 8. decembra 2016. godine, ministru Vulinu možda bila važan dodatan poticaj za takvu izjavu", izjavio je ambasador Malteškog reda.

Pošto se ostvari i u preciznim pravilima, takva namera će pojednostaviti donacije iz svih izvora, a među njima i onima iz Suverenog Malteškog reda. S naše strane, izražavamo zadovoljstvo izjavom ministra Vulina.

Ona je još jedna potvrda izvrsnih odnosa između Srbije i Malteškog reda na političkom i diplomatskom nivou. Ujedno, ona je i izraz svega onog što već skoro hiljadu godina Malteški red čini u odnosu na one koji najviše pate, gde god da se nalaze i bez obzira na nacionalnost, veru i ideje.