Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavo je večeras da su za 60,1 odsto penzionera, i to onih 1.045.000 najsiromašnijih, penzije veće nego ikada, i da je ponosan na tu činjenicu.

Njih 680.000 realno ima minimalno manje penzije nego što su imali, rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica" televizije Hepi, i istakao da je bivša vlast povećavala penzije "lažući sve da smo uspešni", čime je povećavala javni dug.

On je demantovao tvrdnje političkih protivnika da je broj korisnika socijalne pomoći povećan sa 499.000 u 2011. godini na više od 600.000 u ovoj, objasnivši da se radi o iskrivljivanju činjenica.

Vučić je rekao da je 2012. godine, kada je ušao u vlast nakon što su budžeti već bili napravljeni, bilo 642.000 korisnika socijalne pomoći, a danas ih je 628.000, ili 14.000 manje.


HRVATSKA NEĆE DOBITI LANSIRNE RAMPE

Aleksandar Vučić izjavio je da mu je u poslednjem razgovoru sa zvaničnicima Pentagona rečeno da će Sjedinjene Američke Države lansirne rampe za balističke rakete izvoziti u zemlje koje se graniče sa Rusijom, a da ih Hrvatske sigurno neće dobiti.

Vučić je ocenio da zbog pogoršanja odnosa sa Hrvatskom Srbija nema "ni milligram krivice" i da ništa loše nije uradila toj zemlji.

On je rekao da veruje da Hrvatska ipak neće zaustaviti otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o pristupanju Evropskoj uniji.


JAČA EKSTREMIZAM U SRBIJI

Apsolutno je tačno da u Srbiji jača ekstremizam, to je činjenica, vidi se na svakom koraku, izjavio je večeras premijer.

Vučić je rekao da je zato uplašen za reakcije zbog nekih događaja koji predstoje - godišnjice NATO bombardovanja I presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu 24. marta, presude Vojislavu Šešelju 31. marta i godišnjicama formiranja Nezavisne države Hrvatske i logora u Jasenovcu.

On je istakao da zato treba oprezno reagovati i ukazao da je takvim ljudima teško objasniti da odnos snaga u svetu nije isti i da nam treba dobar odnos sa svetskim silama, jer ne možemo bez fabrika I investicija.

Vučić je poručio da mu ne pada na pamet da pravi bilo kakve kompromise sa ekstremističkim snagama, koje Srbiju vraćaju u prošlost.

OBELEŽAVANJE BOMBARDOVANJA 24. MARTA

Centralno obeležavanje 17. godišnjice NATO bombardovanja biće 24. marta u Varvarinu, najavio je Aleksandar Vučić, I napomenuo da već tri noći piše govor za taj događaj.

Govoriću o zločinima protiv našeg naroda, ali i o tome da razmišljamo o budućnosti i o onome što je pred nama. Taj govor neće nam doneti poene u izbornoj kampanji, rekao je Vučić.

On je objasnio da će obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja biti tačno u vreme kad se u Haškom tribunal bude objavila presuda Radovanu Karadžiću, koja će sigurno izazvati negativne reakcije u Srbiji i zato će reakcija Vlade morati da bude osetljiva.


BEZ KOMPROMISA OKO PRAVLJENJA VLADE

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srpska napredna stranka, ukoliko bude u mogućnosti da formira Vladu, to neće raditi po svaku cenu i da lično neće praviti nikakve političke kompromise.

Naša politika je politika razvoja Srbije, rasta bruto domaćeg proizvoda, pada fiskalnog deficita i pada nezaposlenosti, istakao je Vučić.

On je istakao da Srbija u narednih pet godina neće biti u recesiji, a da će fiskalni deficit u prvom tromesečju biti 16-17 milijardi dinara, iako je sporazumom sa Međunarodnim monetarnim fondom bilo predviđeno da bude 60 milijardi.


ŽIVIM ZA SVOJE IDEALE

Meni je poštenje svetinja, živim za svoje ideale, živim za mostove i tunele i ponosim se rezultatima rada, izjavio je premijer, demantujući da su se on i njegova porodica obogatili, o čemu će, prema najavama, pisati portak Krik.

Ne bojim se vaših laži i hajke, koju provodite mesecima, poručio je tom mediju i ostalim koji pišu protiv njega Vučić.

On je rekao da ima samo garsonjeru na Novom Beogradu, koju je uredno prijavio, a da njegova porodica ono što je stekla ima odavno i nikakvih promena imovnog stanja nema godinama.

Oni koji me optužuju za bogaćenje, dodao je Vučić, pridodavali su i stan koji je njegov otac prodao pre 20 godina da bi kupio drugi, i ne postoji stvar koju nisu radili, ni trik kojim se nisu bavili, da bi oblatili njegovu porodicu.

Vučić je istakao da su njegovi otac, majka i brat pošteni i ozbiljni ljudi, sa završenim fakultetima, a da nikakve veze sa njim nema odakle im stan kuća u Jajincima.


IMAĆEMO BOLjE LjUDE U VLADI

Premijer Vučić ocenio je da je ova vlast mnogo toga napravila za prethodne dve godine i postavila temelje ozbiljne Srbije, a da će, ukoliko koalicija koju predvodi pobedi na izborima, imati bolje ljude u Vladi.

Moto u ovoj kampanji je da se ujedinimo za evropski stil života, za bolje škole i bolnice, stabilne i rastuće penzije i plate, da se ujedinimo oko bolje Srbije, rekao je Vučić.

On je istakao da se drži onog što je grčki pisac Sofokle izgovorio: "Milije mi je da časno propadnem, nego da pobedim varajući".