PREMIJER i lider naprednjaka Aleksandar Vučić spreman je potpuno da provetri redove u vrhu svoje stranke, a nije isključeno da se zbog promašaja pojedinih funkcionera odluči za rekonstrukciju Vlade ili vanredne parlamentarne izbore!

Kako "Novosti" saznaju, Vučić je definitivno prelomio da smeni neke saborce iz vrha stranke, koji istovremeno obavljaju i visoke državne funkcije. Zbog toga, početkom iduće godine, moraće da dođe i do krupnih kadrovskih promena i u državnim institucijama.

Da li će Vučić prelomiti da se ide na vanredne republičke izbore ili će sve da "ispegla" personalnim rokadama u Nemanjinoj 11 znaće se krajem septembra, kad će odluku saopštiti članovima Predsedništva svoje stranke.

Takođe, prema našim informacijama, naprednjaci bi u narednom periodu mogli da preispitaju i odnose u vladajućoj koaliciji, a pre svega savezništvo sa socijalistima.

Od razrešenja svih tih političkih dilema pred kojima se nalazi Vučić, zavisi i da li će početkom iduće godine biti održani samo pokrajinski i lokalni izbori ili i najvažniji - parlamentarni.

POČELA KAMPANjA - NIJEDAN dinar ne trošim iz budžeta Srbije, niti koštam državu. Platu ne primam u Vladi niti uzimam dnevnice. Sve svoje troškove, bilo na kartici ili van nje, i one koji mi pripadaju ili ne pripadaju, ja plaćam. Ali, očigledno da je kampanja za izbore već počela - izjavila je Zorana Mihajlović, povodom pisanja u pojedinim medijima da je Vladinim platnim karticama plaćala privatne račune.

U naprednjačkom rukovodstvu još ne znaju kakva će biti konačna odluka, ali su sigurni da će se premijer rukovoditi isključivo državnim razlozima.

Funkcioneri SNS, koji igraju važne role i u Vladi, ističu za "Novosti" da je korisno "pročistiti" redove u vrhu stranke.

Potpredsednica SNS i Vlade Zorana Mihajlović kaže nam da je odlično što će biti održana skupština stranke jer je potrebno izmeriti svačiji rad i marljivost:

- To je naročito važno sada, kada je stranka na vlasti. Važno je i da imamo nove ljude i da udahnemo novu energiju - rekla nam je Mihajlovićeva.

Bratislav Gašić, potpredsednik SNS i ministar odbrane, kaže za "Novosti" da je uvek dobro da se "osveže redovi":

- Vučić bira svoj tim i u Vladi i u stranci i na njemu je da oceni ko je kako radio i da li je zadovoljio. On će na najbolji način da prepozna svačiji rezultat, pa i moj.

Potpredsednik SNS i ministar policije Nebojša Stefanović rekao nam je da očekuje značajne promene u rukovodstvu stranke, jer "SNS želi i time da pokaže da su najvažniji odgovornost i rad".

Povodom aktuelnih političkih tema, u petak će biti održana sednica Predsedništva SNS.