KRAGUJEVAC - Predstavnici stranaka koje čine Ujedinjene regione Srbije (URS) održali su u nedelju u Kragujevcu osnivačku skupštinu nakon koje je ova koalicija prerasla u jedinstvenu političku partiju.

Prva izborna skupština stranke biće održana 19. maja, najavio je lider URS Mlađan Dinkić.

Na osnivačkoj skupštini usvojeni su Statut i program stranke, a do izborne skupštine biće prikupljeni potpisi za registraciju stranke.

Dinkić pozvao je danas sve one "koji veruju u ideju evropske Srbije, a razočarani su strankom koja je vodila prethodnu vladu" da se pridruže URS.

Prema njegovim rečima, u toku je završno pisanje akcionog plana reindustrijalizacije Srbije, koji je faktički plan za zapošljavanje građana, i njegovom primenom će biti načinjen suštinski korak ka tome da se u svih 160 gradova Srbije napravi ekonomski preporod kako bi svi regioni imali jednaku šansu.

"URS, ne da su opstali, nego jačamo svakoga dana. Ko god je mislio da je gotovo treba da zna da je za nas tek počelo", istakao je Dinkić.

"Svakog dana moramo da idemo širom Srbije da pomognemo narodu koji nema posla da ga dobije. Zavisimo od loše ekonomske sitacije u EU i ne možemo preko noći to da napravimo, ali sa ovakvim radom kakav smo imali u resorima koje vodimo možemo da uspemo", uveren je Dinkić.

Prema njegovim rečima, Kragujevac, koji je domaćin osnivačke skupštine URS, jeste simbol borbe za decentralizaciju i simbol mogućnosti ekonomskog preokreta koji su izneli jaki lokalni lideri i građani koji ih podržavaju.