Dva kandidata izborne liste "Za bolju Vojvodinu - Bojan Pajtić" i jedan kandidat liste "Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić" pobedlili su na današnjim ponovljenim izborima za Skupštinu AP Vojvodine, dok će rezultat sa četvrtog izbornog mesta biti poznati sutra, rekla je večeras Tanjugu član Pokrajinske izborne komisije (PIK), Jelena Zlojutro.

Ona je rekla da su na ponovljenim izborima po većinskom izbornom sistemu u Čoki i Šidu pobedu odneli kandidati koalicije okupljene oko Demokratske stranke (DS), dok je na izborima u Opovu najviše glasova osvojio kandidat koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS).

"Konačan rezultat ponovljenog drugog kruga izbora u Zrenjaninu, u koji su prošli kadnidati SNS i Socijalističke partije Srbije, znaćemo ujutru", rekla je Zlojutro, dodajući da će se tada znati i podaci o izlaznosti na ova četiri izborna mesta na kojima je, zbog uočenih nepravilnosti, ponovljen drugi krug.

PIK ima rok od tri dana da proglasi konačne rezultate ponovljenih izbora, nakon čega će dosadašnji predsednik Skupštine AP Vojvodine, Šandor Egereši, kako je najavio, odrediti datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta na kojoj će biti izabran novi predsednik, potpredsednici i sekretar Škupštine.

Pokrajinski parlament broji 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom i isto toliko po većinskom izbornom sistemu.