SKUPŠTINA Srbije nastavila je u četvrtak rad poslaničkim pitanjima, a zatim i raspravom o Zakonu protiv diskriminacije.
Zamenika šefa poslaničke grupe NS Miroslava Markićevića zanimalo je da li je tačno da je Ministarstvo kulture dalo 350.000 dinara iz budžeta za sajt homoseksualne organizacije “Kvirija”.
Poslanik LDP Slobodan Maraš tražio je odgovor kako je Ministarstvo spoljnih poslova uticalo da se slučaj Miladina Kovačevića proglasi državnom tajnom, ali i kako je moguće da NIS, koji se nalazio na 20. mestu najuspešnijih preduzeća Evrope, odjednom postane “gubitnik”. Šefu poslaničke grupe DSS Milošu Aligrudiću bilo je nelogično zašto Skupština još nije videla vladin paket mera za ublažavanje krize.
Predsednik SNS Tomislav Nikolić pitao je da li će guverner Narodne banke Radovan Jelašić da odgovara, jer je za očuvanje kursa dinara potrošio više od milijarde evra deviznih rezervi i da li je tačno da Vlada priprema masovno otvaranje narodnih kuhinja, što znači masovnu bedu i siromaštvo.
Gordana Pop-Lazić, iz redova SRS, pitala je ko daje pravo premijeru Mirku Cvetkoviću da kaže da će Srbija povući kontratužbu protiv Hrvatske, ako susedi povuku tužbu protiv nas.
Inače, poslanici SRS podelili su u četvrtak plakate sa lascivnim fotografijama predsednika homoseksualne organizacije “Kvirija centar” Bobana Stojanovića. Na pamfletima se navodi da se na najgori mogući način blati Srpska pravoslavna crkva.
I ostali poslanici opozicije, osim LDP, u četvrtak su pokušavali da ukažu koliko je zakon loš, dok je vladajuća većina isticala njegov značaj na putu Srbije ka Evropi.

ČANKU SE VIŠE NE IGRA
NENADA Čanka, predsednika LSV, u četvrtak nije bilo u Skupštini Srbije. A, ni u kući “Velikog Brata”. O tome, njegov zamenik Bojan Kostreš kaže:
- Čanak je u Beogradu. Nije u Skupštini, jer ima neke druge obaveze. Ne znam hoće li se vraćati u šou. Stekao sam utisak da neće. Iako bi ga “Emoušn” vratio nazad, čini mi se da je Čanku dosta i da mu takve igre više neće padati na um.