BOJAN Pajtić, potpredsednik Demokratske stranke i aktuelni predsednik Izvršnog veća Vojvodine, demantovao je u utorak sve učestalije spekulacije da je on kandidat demokrata za novog premijera Srbije.
Pajtić, naime, želi još jedan, drugi po redu, mandat predsednika Izvršnog veća Vojvodine. Zato i jeste nosilac liste DS „Za evropsku Vojvodinu - Boris Tadić“.
- U vrhu naše stranke još nije bilo nikakvih razgovora o kandidatu za premijera, jer za nas su ovi izbori važniji od bilo čijeg političkog pozicioniranja. Ovi izbori odlučuju o tome da li će Srbija na stranputicu samoizolacije ili na evropski put - kaže Pajtić za „Novosti“. On navodi da će o kandidatima za najvažnije državne funkcije demokrate razgovarati posle 11. maja, kada budu poznati rezultati izbora.
Pajtić je demantovao i da DS vodi bilo kakve pregovore sa Grupom građana „Maja Gojković“ o koaliciji, čak i na lokalnom nivou.
- Posle dobrih rezultata na predsedničkim izborima u celoj Vojvodini i u samom Novom Sadu, mi smo ubeđeni da će DS sam osvojiti vlast - rekao je Pajtić.