PRIŠTINA - Ministar spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je siguran da će se liberalizacija viza za građane tzv. Kosova dogoditi ove godine i negirao vesti o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova. Govoreći pred parlamentarnom Komisijom za evropske integracije, Pacoli je rekao da ih "ne brinu izjave i informacije o povlačenju priznanja Kosova, jer oni nisu dobili zvanično ni jedan takav akt".

On je kazao da će predstavnici zemalja koje su "navodno povukle prizanje" tokom poseta koje će imati na Kosovu, "potvrditi da nije tako".

Pozivajući se na sastanke i razgovore koje je imao sa nemačkim i francuskim zvaničnicima, Pacoli je rekao će tokom ove godine biti liberalizacije viza za građane tzv. Kosova.

PROČITAJTE JOŠ - RAMPA ZA PRIŠTINU: Više od 10 država EU protiv liberalizacije viza za građane tzv. Kosova

Prema njegovim rečima dileme oko liberalizacije viza za sada ima samo Holandija. On je naveo da informacije o povlačenju priznanja "orkestrira Srbija i odnose se na zemlje koje su male i ekonomski slabe".

Govoreći o priznanjima šef kosovske diplomatije je rekao da su ona otežana "zbog geopolitičkih promena na međunarodnom planu".