Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je u ponedeljak uveče u Njujorku prijemu koji je priredio predsednik SAD Donald Tramp, uoči početka generalne debate na zasedanju Generalne skupstine UN.

Predsednica srpske vlade se našla među oko 200 svetskih zvaničnika koji su bar na kratko razgovarali s Trampom.

"Ne mogu da kažem da sam imala vremena za neki dugačak razgovor, ali sam mu se zahvalila za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji, da se razume naš stav i da se čuje naš glas", kazala je Brnabić.

Na prijemu je, navela je premijerka, bilo puno poznatih lica i partnera, starih saveznika i predstavnika zemalja s kojima još imamo otvorena pitanja.

"Bilo je jako zanimljivo i korisno biti na jednom mestu sa svim tim ljudima", kazala je Brnabić.

Pročitajte još - ANA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA SENATOROM DžONSONOM: SAD ohrabruju nastavak dijaloga Beograda i Prištine

"Prijem je bila prilika da se vidim sa svim predvodnicima delegacija, bilo je korisno i zanimljivo. Razgovarala sam sa predsednikom EK Žan Klodom Junkerom, premijerom Belgije, predsednicima Kipra i Austrije, prijateljima iz regiona, pre svega premijerom Bugarske Bojkom Borisovim", navela je premijerka.

Ona je naglasila da je jako važno i divno "videti da Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu", te da se prepoznaju napori predsednika Aleksandra Vučića da izgradi miran i stabilan region.

"Prvo pitanje uvek je dijalog Beograda i Prištine, ali i reforme u Srbiji i dobri ekonomski rezultati. Uvek je lepo predstavljati Srbiju", kazala je Brnabić, najavljujuću da je danas čeka naporan dan, otvaranje Generalne skupštine i prijem kod generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.