SNS: PROTIV BARIJERA

PREDSEDNIK Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović potpisao je danas sporazum o saradnji sa predstavnicima sedam udruženja osoba sa invaliditetom Beograda.

- Nastavljamo saradnju i nadam se da ćemo postaviti realne osnove za uklanjanje barijera u društvu - rekao je Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ: Vučić o poseti Hrvatskoj: Najvažnije je ono što će uslediti

On je kazao je da je bitka za bolji položaj osoba sa invaliditetom "bitka u koju su uključeni svi" i da misli da ima još prostora za poboljšanje njihovog položaja:

- Kroz konkurse Grada Beograda 38 udruženja podržano je sa 56 miliona dinara, a posle obuke u Centru za socijalno preduzetništvo zaposlilo se 40 osoba sa invaliditetom...

DS: CRNA KNjIGA VLASTI

PREDSTAVNICI izborne liste "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni" predstavili su danas "Crnu knjigu vlasti SNS u Beogradu", internet sajt www.crnaknjiga.info na kojem, kako kažu, svi građani Beograda mogu da pročitaju skraćeni spisak svega "lošeg, negativnog i koruptivnog što je ta vlast uradila". Kandidat te liste za odbornika Skupštine Beograda Zoran Alimpić rekao je ispred Skupštine grada da to nije "crna kampanja", jer je sve što je na sajtu objavljeno "tačno, dokazivo, proverljivo i istinito".

SPS: ZDRAVSTVO ZA SVE

DRŽAVA mora da u okviru zdravstvenog sistema pruži sveobuhvatnu, dostupnu, besplatnu i održivu zdravstvenu zaštitu, a mi moramo da radimo na zdravstvenom prosvećivanju celokupnog društva, počev od dečjeg uzrasta - izjavio je danas kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Ivica Dačić SPS - JS Dragan Marković Palma", Aleksandar Antić:

- Novim programima ishrane naših najmlađih Beograđana u predškolskim i školskim ustanovama ispunićemo potrebu da se zdravo hranimo od najranijeg doba da bismo bili zdrava nacija.

ĐILAS: POMOĆ MLADIMA

KANDIDAT za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je da gradska vlast mora da vodi računa o sugrađanima, a da lista koju on predvodi ima program za koji garantuje da može da ga sprovede. Na skupu u Mladenovcu Đilas je poručio da planira da gradi obdaništa, koja će biti besplatna, i škole, a da će učenici dobijati besplatne udžbenike i jednog zdravstvenog radnika i školskog policajca u svakoj školi. Đilas je rekao i da će mladi bračni parovi dobijati 150 evra za stanarine ili za stambene kredite.

SRS: RADIĆEMO KAO ŠEŠELj

KANDIDAT za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović i visoki funkcioneri SRS Nemanja Šarović i Dubravko Bojić obišli su opštinu Palilula.

PROČITAJTE JOŠ: Brnabić: Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj

- Nama jeste cilj da preuzmemo vlast u gradu Beogradu, ne zbog vlasti, nego da bismo konačno mogli da rešavamo probleme naših sugrađana, naših prijatelja, komšija, kao i svih poljoprivrednih proizvođača - rekao je Damjanović. - Radikali će rešavati probleme na najbolji provereni način - onako kako su radili kad je predsednik Opštine Zemun bio Vojislav Šešelj.

POKS: RAZGOVOR SA GRAĐANIMA

VOJISLAV Mihailović, kandidat POKS za gradonačelnika Beograda, najavio je da će, od danas, svakog radnog dana od 12 do 19 časova razgovarati s građanima u prostorijama stranke u Bulevaru despota Stefana 80 u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju POKS, Mihailović želi da u kontaktu s građanima prestonice čuje koji su im problemi i kakve sugestije imaju za bolje funkcionisanje gradske uprave i gradskih službi.