Rusija odlučno osuđuje "teroristički akt" ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih orgnizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


Čepurin je istakao i da poseta Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, saopštila je Služba za saradnju s amedijima predsednika.


Pročitajte još: ATENTAT U KOSOVSKOJ MITROVICI: Ubijen Oliver Ivanović (FOTO)


Ambasador je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt.


Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.


Pročitajte još: Predsednik Vučić: Srbi žele da opstanu na Kosovu bez osvete


Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.


Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.


Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.