У ТОКУ је обимна истрага тужилаштва и полиције јер постоје основи сумње да су Драган Ђилас и запослени у његовој компанији, заједно са делом некадашњег руководства РТС-а, учествовали у озбиљној корупцији у вези с купопродајом секунди различитих ТВ емисија по условима противно закону.

Ове информације саопштио је данас јавности министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је нагласио да у интересу истраге засад не може да открива више детаља.

- Постоји основана сумња да су тадашњи власник компаније Ђилас и његови запослени, и то неки од највише рангираних у овом предузећу, учествовали у озбиљној корупцији - истакао је Стефановић. - У томе су учествовали заједно са тадашњим делом руководства Јавног сервиса. Сумња се да су мимо закона обезбеђивали куповину и продају секунди у више различитих емисија током дужег периода.

Стефановић је нагласио да треба сачекати да се та истрага заврши и, уколико се сумње покажу као тачне, то ће бити велика корупционашка афера, која ће показати како се испумпавао новац грађана Србије.

Министар је нагласио како је разумљиво да грађани не могу имати поверење у оне који су и ранијих година радили на уништавању српске економије, попут актуелних лидера Савеза за Србију (Ђилас, Јеремић), а тадашњих државних руководилаца. Јасно је, додао је Стефановић, да је њима једини циљ да се врате на власт, по било коју цену.