GADžIN-HAN - Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne zna zašto bi SPS-PUPS-JS bila deo koalicije Demokratske stranke i Srpske napredne stranke ako se one budu dogovorile o parlamentarnoj većini i formiranju vlade.

"Zašto bi mi bili deo te vlade," prokomentarisao je Dačić pitanje novinara .

Odgovarajući na pitanje da li u toj koaliciji (SNS i DS) ima mesta za SPS Dačić je rekao "Srećan put. Srećan put bez povratka".

On je, prilikom obilaska poplavljenih područja u Gadžinom Hanu, rekao da postoji više načina za formiranje koalicije DS i SNS.

lider socijalista je naglasio da se ne žali, ali da samo traži da se krivica ne prebacuje na njega, zbog vremena koje se gubi za formiranja vlade.

"Taj proces diktiraju SNS i DS, a koalicija SPS-PUPS-JS će se odazvati na svaki poziv za formiranja vlade," rekao je Dačić.

Lider socijalista je još jednom naglasio da koalicija na čijem je čelu, ostaje pri ranije postignutom načelnom dogovoru sa DS o formiranju većine.

Prema njegovim rečima, DS treba da se izjasni da li to želi i kada će razgovori biti nastavljeni, ko će biti njihov kandidat za premijera i ko treba da čini tu paralmentarnu većinu.

SNS, rekao je Dačić, uopšte nije izrazila želju niti je bilo predloga da pravi vladu sa SPS.