KNjAŽEVAC – Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Nenada Ronića (63),koji je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).

Nenad, je tada, hicima iz ’’kalašnjikova’’, naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, doj je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom ’’isekao’’ po nogama.


- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao nam je tada očevidac Božin Simić. – Ivan je, navodno, tada udario svog brata od strica K.R. zbog čega je ovaj potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke.


Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.


Pročitajte i: UNUKA ZLIKOVCA IZ KNjAŽEVCA: Pobegla sam sa bebom, hteo je i nju da ubije


- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je naš sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije.


Nenad je odmah ubio Jastreba i Ivana, dok je Romanu i Benjamina teško ranio. Nakon što mu je Stefanović oteo pušku, Ronić je pobegao, ali je ubrzo uhvaćen. Tužilaštvo je zatražilo da se ubici izrekne kazna od 40 godina zatvora, a prvo ročište je zakazano za 19. novembar..