DRAGOJE Milinković, koji je u anonimnom pismu koje je stiglo u Viši sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je sinoć u Beogradu, a po naredbi Osnovnog suda u Priboju. On je spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju. On će kaznu izdržaveti u KPZ-u za maloletnike u Valjevu, jer je to moguće za one osuđenike koji su dobili kazne do godinu dana zatvora, a imaju prebivalište na teritoriji Višeg suda u Valjevu ili Višeg suda u Užicu.

- Mogu da potvrdim da je uhapšen sinoć u stanu u Beogradu. Naime, on je sinoć stigao iz inostranstva, nakon čega je odmah priveden. On je insistirao i da bude poligrafski testiran u slučaju pisma u kojem se imenuje kao ubica Jelene Marjanović, što je odbijeno – kaže za Pink advokat Predrag Savić.

PROČITAJTE JOŠ - Ako me deportuju, čekaju me silovanja i smrt! Bivša mis zarobljena na aerodromu skoro mesec dana čeka azil i šansu za život! (FOTO+VIDEO)

To što srpski organi nisu prihvatili Milinkovićevo insistiranje da ide na poligraf,u vezi sa "pismom iz Švajcerske" znak je, kako ističe advokat, da se radi o budalaštini.

Kada je reč o sinoćnjem hapšenju, Savić kaže da je protiv Milinkovića poveden krivični postupak još 2015. godine, a da se isti vodi i protiv onih koji su ga tada napali i naneli mu lakše telesne povrede.

- Nisam tačno upućen u taj slučaj, ali znam da je osumnjičen za prevaru – kaže Savić. Kaže da je za njim postojala poternica naših organa, za koju se znalo, i da je hapšenje bilo u skladu sa postojećim stanjem i prema zakonu je lišen slobode.

- Ovo je čisto izvršenje krivične sankcije. Čim je došao u stan, kako mi je rekla njegova vanbračna supruga, lišen je slobode – kaže Savić.