PRIPADNICI Granične policije MUP-a Srbije na graničnom prelazu Gradina, na izlaznoj strani, otkrili su i zaplenili 1.480 kilograma marihuane, u kamionu za čijim volanom je bio D. P. (44). Opijat koji na tržištu ima veliku vrednost bio je u džakovima sa stočnom hranom. Vozaču je određen pritvor do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nakon čega će biti predat Višem tužilapštvu u Pirotu.

Ovo je, od početka godine, treća velika zaplena opijata na Gradini i četvrta u poslednjih 12 meseci na ovom prelazu. Sredinom marta, nadomak prelaza Gradina, na parkingu kafane "King", otkriveno je 1.100 kilograma identične vrste droge. Ovaj tovar opijata, koji je bio skriven u duplim čeonim stranicama poluprikoličara domaćih tablica, otkrili su pripadnici Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala u saradnji sa Carinom i Bezbedonosno-informativnom agencijom. U jednom kamionu, poluprikoličaru novosadskih tablica, tada su otkrivena 804 kilograma marihuane u torbama, a u drugom 293 kilograma marihuane namenjene bugarskom ili turskom tržištu.

Mesec dana kasnije, bugarski carinici na Kalotini otkrili su 1.500 kilograma marihuane u šleperu jednog našeg vozača, koji je, u okolini Slivnice, uspeo da pobegne, zbog čega se našao na poternici. Prošle godine u jednom kamionu hrvatskih tablica i u jednom sa našim registarskim oznakama otkriveno je 316, odnosno 274 kilograma marihuane. Reč je takođe o poluprikoličarima, koji su put Turske krenuli iz okoline Bujanovca, koji je, po svemu sudeći, postao glavni snabdevač marihuanom turskog i bugarskog narko-tržišta.


Pročitajte još - ZAPLENA MARIHUANE: Krili drogu u rancu i ispod volana


STEFANOVIĆ POHVALIO AKCIJU

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je ozbiljan trud pripadnika granične policije, koji su napornim višemesečnim radom došli do informacija čiji je rezultat ova velika zaplena. Rekao je i da je to jedna od najvećih zaplena koju je srpska policija imala u poslednjih desetak godina.

- Zbog ove velike akcije i dobro primenjenog policijsko-obaveštajnog modela i svega onoga na čemu se naporno radi u Direkciji policije, uručiću nagradu direktoru policije, načelniku Uprave granične policije, ali i svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji - rekao je ministar Stefanović.


Foto Mup
Foto Mup