NA mesnom groblju u Pečanici kod Velikog Gradišta, u petak je sahranjen Stefan Pantić (19), koji se 22. avgusta utopio na moru u Grčkoj, na plaži Olimpik bič, u blizini poznatog letovališta Paralija. Od njega su se oprostili neutešni roditelji, sestra i brojni rođaci i prijatelji.

Stefan (na slici) u Grčkoj je bio sa sestrom od ujaka, a nastradao je dan uoči povratka u Srbiju. Kako su izvestili grčki mediji, na plaži Olimpik bič nije bilo spasilaca, jer su dan ranije prestali sa radom, zbog nerešenog pitanja njihovog finansiranja. Istražni organi naložili su obdukciju tela i ona je obavljena u ponedeljak, 26. avgusta.


PROČITAJTE JOŠ:
POSLEDNjA SLIKA STEFANA KOJI SE UTOPIO U GRČKOJ: Provod na plaži, uz osmeh i u društvu sestre (FOTO)

Čim su čuli da se Stefan utopio, njegovi roditelji otišli su u Grčku i ubrzo se vratili. Telo je dva dana kasnije preuzelo pogrebno preduzeće iz Požarevca i dovezlo ga u Pečanicu 28. avgusta, dan pre sahrane. Prema pričama meštana Pečanice, obdukcija je pokazala da je Stefan bio zdrav, ali je preminuo usled utapanja. Oni nisu znali da nam kažu pod kojim je okolnostima on nastradao i da li je umeo da pliva.

- Čuli smo da ga je poklopio veliki talas i da nije uspeo da se izvuče i dođe do vazduha - rekli su meštani.

Kažu da je Stefan bio dobar i primeran mladić i da za njim žali celo selo.