Silvana Arsović, dugogodišnja sekretarica i saradnica pokojnog Olivera Ivanovica sutra će, na poziv Specijalnog tužilaštva u Prištini, peti put dati iskaz u okviru istrage u vezi sa Ivanovićevim ubistvom, prenosi portal Kosovo online.

Iz Građanske inicijative SDP, čiji je Ivanovic bio lider, poručuju da se saslušavaju Ivanovicevi saradnici, a da je ubica i nalogodavac ubistva i dalje na slobodi.

Ksenija Božovic iz Gradanske inicijative SDP izjavila je za Kosovo online da će se Silvana Arsovic i sutra odazvati pozivu i dati iskaz, kao što je to cinila svaki put do sada.

PROČITAJTE JOŠ - Tužilaštvo sumnjiči pet osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

"Šta može Silvana Arsović da kaže posle 19 meseci, a što već nije rekla do sada? Dva puta je saslušana u policijskoj stanici u Mitrovici odmah po ubistvu, dva puta u Specijalnom tužilaštvu u Prištini, a poslednji put je čak bila zadržana 48 sat", rekla je Božović, ocenjujući da je to je jedan vid pritiska.

"Sigurno je da bi Silvana voliela, kao i svi mi, da ubica Olivera Ivanovića bude pronađen, ali očigledno je da u Prištini saslušavaju nas kao njegove saradnike, a da su nalogodavci i ubice još na slobodi", kaže Božović.

Silvana Arsović je osumnjičena za pomaganje u izvršenju krivicnog dela teško ubistvo, navodi Kosovo online.

PROČITAJTE JOŠ - Štićenik CIA umešan u ubistvo Ivanovića? Sumnja se da je digao u vazduh i autobus "Nišekspresa"

Za vreme ubistva Ivanovica kamere na stranackim prostorijama navodno su bile iskljucene.

Oliver Ivanović ubijen je hicima iz vatrenog oružja ispred stranačkih prostorija 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici.