Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Zbog istog krivičnog dela protiv muškaraca koji su već u pritvoru, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, kao i protiv jednog muškarca za kojim se traga.


PROČITAJTE JOŠ: Uhapšen zbog sumnje da je automobilom udario biciklistu i pobegao

Uhapšeni su I. I. odgovorna osoba privrednog društva "Brankon" doo iz Zemuna i S. J. saopštio je MUP.

Svi osumnjičeni se terete da su od 5. aprila do kraja maja ove godine, predstavljajući se kao odgovorne osobe firme "Brankon" naručivali robu za ovo preduzeće od više privrednih društava iz Beograda, Pirota, Aranđelovca, Valjeva, Niša, Vrčina, Kragujevca i Vojke, i preuzimali je.

Robu koju, kako se sumnja, nisu platili preuzimali su u veleprodajama koristeći usluge različitih autoprevoznika i nakon toga je prodavali za gotov novac.

Oni se sumnjiče da su na ovaj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 13.000.000 dinara, za koliko su oštetili privredna društva od kojih su uzimali robu.

Osumnjičenima I. I. i S. J. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.