U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći na putu od Novog Sada prema Zrenjaninu, nedaleko kod Kaćke petlje, u utorak oko 12.30, poginule su rođene sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21) iz Đurđeva kod Žablja. Nastradala je i Ljiljana Matić (62), dok je teško povređen Nebojša Aleksić (27). On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu i lekari se bore za njegov život.

Sestre Milić su se, po nezvaničnim saznanjima, u utorak vraćale sa mora, a po njih je "alfa romeom" u Novi Sad, da ih preveze do Đurđeva, otišao Nebojša Aleksić, verenik starije setre Dobrile.

Do nesreće je došlo kada su se direktno sudarila dva automobila, novosadskih registarskih oznaka. Za volanom "opel merive" bila je Ljiljana Matić, a u "alfa romeu" Nebojša Aleksić. Sa njim su u vozilu, kao saputnice, bile sestre Milić.Pročitajte još - TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD LAZAREVCA: Ima povređenih, svi prebačeni u Urgentni centar


Aleksić, koji je prebačen u Klinički centar, posle kompletne dijagnostike i ukazane medicinske pomoći, smešten je na odeljenje anestezije i intenzivne terapije Urgentnog centra.

- Pacijent je trenutno hemodinamski stabilan i pod stalnim je nadzorom lekara - kažu u KCV. - Njegovo zdravstveno stanje se dalje prati.

Po nezvaničnim saznanjima, sudar na pomenutom putu, oko kilometar iza Kaćke petlje, izazvala je žena, odnosno Ljiljana Matić, koja je vozila "opel merivu" i koja se kretala iz smera Zrenjanina prema Novom Sadu. Ona je u jednom trenutku iz svoje saobraćajne trake prešla u suprotnu i direktno se sudarila sa "alfa romeom", koji se kretao iz Novog Sada ka Zrenjaninu.foto Tanjug

Po jednoj verziji, vozač "opel merive" je preticao vozilo ispred sebe i tada je došlo do direktnog sudara. Na mestu nesreće se od pojedinih vozača mogla čuti i nepotvrđena priča da je navodno ženi iz "merive" iz ruke ispao mobilni telefon, da se sagnula da ga podigne i da je zbog toga prešla u traku za vozila iz suprotnog smera. Šta je tačan uzrok nesreće, utvrdiće se istragom.

Dobrila (27) i Vida Milić (21), i Ljiljana Matić (62) podlegle povredama,foto Z.Grumić/Fejsbuk

Prizor na mestu teške nesreće je bio jeziv. Pored puta su bili kofer i torbe putnika iz "alfa romea", koji je od siline udara gotovo potpuno smrskan.
foto Tanjug

HITNA POMOĆ I VATROGASCI

NA mestu nesreće intervenisale su tri urgentne ekipe novosadske Službe hitne pomoći, kao i jedna iz Žablja. Za izvlačenje tela poginulih žena i povređenog muškarca angažovana je bila Vatrogasno-spasilačka brigada. Tela poginulih su po nalogu javnog tužioca preneta na Institut za sudsku medicinu.