NEMANjA M. (54) uhapšen je u utorak zbog sumnje da je u noći između subote i nedelje ubio majku Stanojku M. (83) u kući u kojoj su živeli, u beogradskom naselju Zvezdara. Prema nezvaničnim informacijama, on je tupim predmetom udario majku nekoliko puta u glavu, a nesrećna žena preminula je od zadobijenih povreda.

Dan kasnije pozvao je Hitnu pomoć, koja je po dolasku na mesto nesreće mogla samo da konstatuje smrt. Telo je poslato na obdukciju, nakon čega je utvrđeno da je ona ubijena, zbog čega je Nemanja priveden kao glavni osumnjičeni.

Prema nezvaničnim saznanjima, Nemanja je lekarima ispričao da je Stanojka pala u kupatilu i udarila glavom. Međutim, pripadnici policije su nakon sprovedene istrage utvrdili da je, nakon što je usmrtio nesrećnu ženu, beživotno telo ostavio u krevetu. Ipak, još nije pronađeno oružje kojim je zločin izvršen.

U dvorištu kuće, u Volginoj ulici na Zvezdari, gde su majka i sin stanovali, u utorak nije bilo nikoga. Vrata stana su bila zapečaćena, a u okolnim domovima nismo zatekli stanare. Kako smo saznali od komšija koji žive u ovoj ulici, Nemanja i Stanojka su u ovom beogradskom naselju stanovali odskora. Osumnjičeni je stan zakupio pre nekoliko meseci, a ubrzo nakon toga majku je preuzeo iz doma za stare u kojem je ona boravila i doveo je da živi sa njim.

- Žena je bila bolesna i retko je izlazila iz kuće, a ovde je živela, pa, nema ni tri meseca - priča jedna od komšinica. - On se nije družio ni sa kim. Bio je malo čudan, a ponekad kada bi ga srela na ulici primećivala sam da priča sam sa sobom.


Dodaju i da im je Nemanja oduvek delovao čudno, ali da nikada nije pravio probleme. Nisu čuli da su se njih dvoje svađali, već su imali utisak da se brinuo o majci. Komšije ne mogu ni da pretpostave šta je bio okidač da Nemanja na surov način usmrti majku. Jedino što im pada na pamet jeste da je uzrok Stanojkina bolest sa kojom on nije mogao da se nosi.


Detaljnom istragom beogradske policije očekuje se bude utvrđen tačan motiv ovog stravičnog zločina.


Pročitajte još - VELIKA PORODIČNA TRAGEDIJA: Ubio majku, pa sebe

SLIČAN ZLOČIN

U APRILU ove godine u beogradskom naselju Kaluđerica Miljan Z. (31) nasmrt je pretukao ašovom majku Bosanku T. (58). Policija ga je uhapsila odmah nakon ovog stravičnog zločina. Porodičnoj tragediji je prethodila žustra svađa majke i sina u dvorištu porodične kuće.