POLICIJA u Pančevu uhapsila je Zorana S. (56) zbog sumnje da je U ponedeljak, oko 11 sati, iz vatrenog oružja upucao i ranio bivšeg boksera Marka P. (48) iz ovog grada. Pucnjava se dogodila na uglu ulica Moše Pijade i Kikindske, u pančevačkom naselju Kotež 2, na ulazu u teretanu "Fitnes džim", čiji je vlasnik Nebojša K.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Zoran S. je posle verbalnog, a potom i fizičkog obračuna sa Markom P., izvukao oružje i ispalio dva hica u boksera. Jedan metak pogodio ga je u butinu, a drugi hitac mu je okrznuo glavu.

Na lice mesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i policije. Zoran S. je uhapšen i nije pružao otpor, a povređeni je prevezen u pančevačku Opštu bolnicu, a posle ukazane lekarske pomoći je pušten na kućno lečenje.Pročitajte još - PUCNjAVA U PANČEVU: Ustreljen u stomak nakon što je odveo dete u vrtić (VIDEO)

Nakon privođenja, zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja, protiv Zorana S. je, po nalogu tužilaštva, određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, do kada će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Stanari naselja Kotež 2 kažu da ne znaju šta je dovelo do svađe i pucnjave u njihovom kraju. Ali, vele da i Zoran S. i Marko P. slove za "jake ljude" i da su se, verovatno, sporečkali oko prestiža u gradu i sportovima koje promovišu. Naime, Marko P. je poznat u gradu kao bokser, dok je Zoran S. instruktor borilačkih veština u pančevačkoj "Srpskoj Sparti".