SUĐENjE Milutinu Jeličiću Jutki (na slici), bivšem predsedniku opštine Brus, pred Osnovnim sudom u ovom mestu, po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje u slučaju njegove bivše saradnice Marije Lukić - pravi nastavak imaće tek naknadno, jer glavni pretres praktično nije ni održan u ponedeljak po podne. Prvo je Jeličićeva odbrana zatražila izuzeće sudije Mladena Tipsarevića, da bi predsednica suda posle sat vremena većanja to odbila. Onda je u nastavku Lukićkin zastupnik zatražio izuzeće i sudije i predsednice suda.

- Kolega Borivoje Borović, kao punomoćnik oštećene, shvativši da ovaj postupak ne može da ide na način kako on to želi, zatražio je izuzeće sudije, bez obzira na činjenicu da po ZKP-u punomoćnik oštećenih nema prava da zahteva izuzeće - iznosi Zora Dobričanin Nikodinović, koja se priključila Jeličićevom timu odbrane. - Tako je punomoćnik uticao na odugovlačenje postupka.

Pročitajte još:I ZVANIČNO: Milutin Jeličić Jutka više nije predsednik opštine Brus

Dobričaninova je ocenila i da je reč o političkom procesu, uz tvrdnju da je njen klijent žrtva nečijih političkih ambicija. Borivoje Borović, s druge strane, navodi da vrlo dobro zna da nema prava da traži izuzeće, ali da je to ipak sugerisao tužiocu.

- Pravili su gužvu, po troje-četvoro je istovremeno ustajalo sa svojih mesta i prekidalo prvog svedoka Danielu Vukajlović, a ometali su i sudiju - navodi Borović. - Pošto sudija nije sačuvao dostojanstvo svedokinje, na pola suđenja je prekinuto njeno ispitivanje, i ja sam smatrao da on ne može da ovaj postupak izvede do kraja. Tražio sam i izuzeće predsednice suda, koja je ranije zabranila novinarima prisustvo u sudnici. Ovo što se danas dešava u Brusu ruši ugled pravosuđa.

Pročitajte još:POSLE SKUPA PODRŠKE JUTKI: Čistačica završila na birou rada

MARIJA LUKIĆ: PROBALI SU DA ME ZGAZE

ISPRED zgrade Osnovnog suda je vladala navijačka atmosfera, sa parolama, pištaljkama, bubnjevima... Prisutno je bilo i opštinsko rukovodstvo, kao i Jeličićeva porodica. Došlo je i do ozbiljnih tenzija, a umalo da izbije i obračun između dve osobe. Tenzije, tvrdi za "Novosti" Marija Lukić, nisu splasnule ni posle toga.

- Pre ulaska u restoran posle suđenja, na pešačkom prelazu jedno lice, koje je bilo među onima koji su davali podršku Jutki, bukvalno je probalo da me pregazi kolima - navodi Marija Lukić.