ZA Goranom Jankovićem (37), osumnjičenim za trostruko ubistvo u Novom Sadu prošlog petka, policija je istog dana raspisala poternicu, a o tome su obavešteni i svi granični prelazi! Intenzivna potera za njim i dalje traje, ali ovaj Novosađanin koji je osumnjičen za svirepo ubistvo supruge Mirjane Janković (32) i njenih roditelja, Branislava (57) i Nade Pajić (57), naočigled dvoje maloletne dece - još nije pronađen.

Sve jedinice novosadske policije i žandarmerija su već više od 72 sata neprestano na terenu u potrazi za osumnjičenim. Angažavan je i helikopter koji nadleće širi rejon Novog Sada. Gde je i šta je sa njim još je u sferi pretpostavki i nagađanja. Sada se, kako saznajemo, mogu čuti spekulacije da je Janković odmah u petak u jutarnjim satima, posle krvavog pira u kući u Ulici Petefi Šandora u novosadskom naselju Telep, uspeo da pobegne van grada. Sumnja se da se nekako domogao granice i - da se krije u inostranstvu.

Jedan od poznanika tragično nastradalog bračnog para i njihove kćerke, kaže da je Janković izvesno vreme, pre nego što je otvorio vulkanizersku radnju, vozio kamion, te da su mu zbog toga dobro poznati državni prelazi. Kako kaže, moguće je da je tu činjenicu iskoristio kako bi se sklonio. Dodaje da je lako preko obližnjeg Veternika i Futoga, pa preko Bačke Palanke, mogao da stigne do granice.

PROČITAJTE JOŠ - POLICIJA TRAŽI TROSTRUKOG UBICU NA OVE TRI LOKACIJE: Sve su bliže otkrivanju njegovih jataka

Pretpostavka je i da je, shvativši šta je učinio, negde na nekom skrovitom mestu izvršio samoubistvo. U nagađanjima, gde bi mogao biti, može se čuti i varijanta da je uspeo da pronađe neko sigurno sklonište, a policija je, saznajemo, proverila i eventualne jatake.

- Za sve bi bilo najbolje da se ubio - kazuje jedan poznanik porodice Pajić, koja je pre četiri dana na surov način ostala bez tri člana. - Tako ne bi morali da ga gledaju u sudnici.

U potrazi angažovane sve jedinice novosadske policije


Zasad nije poznato da li je uspeo da pobegne automobilom, ali u dvorištu porodične kuće Janković u Adicama, nema njegovog "golfa dvojke", koji je, kako saznajemo, pre godinu dana kupio od jednog poznanika. Na ulici je parkiran pikap sa natpisom vulkanizerske radnje, a unutra "opel".

PROČITAJTE JOŠ - SRBIJA ŠOKIRANA ZLOČINOM U NOVOM SADU: Ujko, tata je ubio mamu, baku i deku

- Čovek koji mu je prodao "golf", saznavši za trostruko ubistvo i ko je osumnjičen, otišao je u policiju i rekao da su on i Janković 10. maja, dakle, dan pre nego što je Mirjana podnela prijavu protiv supruga za nasilje u porodici, bili u policiji kako bi sredili papire u vezi s tim automobilom - saznajemo nezvanično. - To ga je jako uznemirilo i plašio se da bi možda mogao da ima nekih problema.

Prijatelji žrtava ogorčeni posle zločina


Prijava koju je 11. maja Mirjana podnela protiv Gorana zbog nasilja u porodici nije jedina. Ranije, 2016. godine, protiv njega je, kako nezvanično saznajemo, bila podneta prijava, jer su u policijskoj akciji kod njega pronađene psihoaktivne supstance i oružje za koje nije imao dozvolu.

PROČITAJTE JOŠ - TROSTRUKO UBISTVO U NOVOM SADU: Ubijena žena i njeni roditelji (FOTO)

Zbog nasilja u porodici, njemu je 11. maja izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja, ali je i pored toga, 24. maja došao do kuće Mirjaninih roditelja, gde se sklonila sa njihovim maloletnim sinovima, i kako se sumnja, udarcima macolom po glavi usmrtio suprugu, tasta i taštu.

POLICIJA OBEZBEĐUJE KUĆE

POLICIJA i dalje obezbeđuje kuću Pajićevih u Ulici Petefi Šandora, u kojoj se dogodilo trostruko ubistvo. Patrola MUP viđena je, takođe, i ispred kuće Jankovića u Veterničkoj ulici u Adicama.