Svađa starijih supružnika u Ruskom Selu kod Kikinde mogla je da se završi kobno i da ih trajno ostavi bez krova nad glavom, jer je muž izazvao namerni požar u kojem im je izgorela starija kuća, a kada je video šta je uradio, pokušao je da se obesi. Na sreću spasile su ga supruga S.A. i komšinica koja joj je pritekla u pomoć.


Porodična drama odigrala se u subotu, kada se dvoje supružnika najpre posvađalo, a onda je razljućeni A.D. (70) otišao u garažu i u besu zapalio automobil, ne računajući da će se vatra proširiti na ostali deo imanja. Međutim, upravo to se i dogodilo, pa je u požaru do temelja izgorela starija kuća u Ulici Bratstva-jedinstva, koja se nalazi tik uz garažu. Kada je video šta je uradio, nesrećni A.D. je pokušao da se obesi, ali su ga spasile supruga i mlađa komšinica koja joj je pritekla u pomoć i presekla konopac, a malo kasnije pozvala je i policiju.


Pročitajtejoš: POSVAĐAO SE SA SUPRUGOM PA ZAPALIO AUTOMOBIL! Požar se proširio na kuću, kada je to video pošao da se obesi


Požar je ugasila vatrogasna jedinica koja je brzo stigla, isto kao i Hitna pomoć koja je A.D. i njegovu ženu prebacila u bolnicu. Nakon ukazane lekarske pomoći žena je puštena kući, a A.D. je prebačen na lečenje u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu.


Njegova žena S.D. potresena događajem ne želi ništa da priča. Sa nesrećnim supružnicima solidarišu se i komšije koje dodatnim pričama ne žele da im oteževaju situaciju u kojoj su se našli.


- Toga dana nisam čula nikakvu svađu, već smo osetili dim, a onda smo čuli kako njegova žena doziva pomoć. Kad smo izašli na ulicu videli smo da gori garaža i da je vatra već zahvatila i deo kuće. Bilo je strašno. Ostali su bez svega - posvedočila je jedna komšinica.


Supružnici, ipak, nisu ostali bez krova nad glavom. Osim stare kuće koja im je, kao i garaža, izgorela u požaru, oni na istom placu imaju i novu kuću u kojoj je sada supruga A.D. Njihove komšije svedoče da je A.D. bio vredan čovek, da je znao da uradi mnogo zanatskih poslova i žale zbog onoga što se dogodilo.