U SAOBRAĆAJNOJ nesreći koja se dogodila u sredu, tri sata iza ponoći na putu iz Donjih Petrovaca prema Rumi, na licu mesta su poginuli otac Miroslav Jovanović (37) iz Krčedina, njegovi sinovi Mirko J. (17) i Marko Jovanović (19) iz Starih Banovaca. Teže povrede su zadobili Miroslavljeva supruga Nagelina N. (27) iz Nikinaca i N. P. (16) iz Golubinaca, dok je lakše povrede zadobio Aleksandar D. (21) iz Golubinaca.

Do udesa je došlo kada je vozilo "reno laguna" sletelo sa puta i zakucalo se u banderu, samo nekoliko sati posle prosidbe mlade, a svadba je bila zakazana za 25. maj. Na mestu nesreće, u sredu u jutarnjim satima, i dalje su bili vidljivi tragovi kočenja, delovi slupanih kola i oboren saobraćajni znak i telefonska bandera.


PROČITAJTE JOŠ: SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD RUME: Povređeno više osoba

- Odjednom je samo nešto puklo, pomislili smo kao da je eksplozija. Tek kada smo izašli na ulicu, zatekli smo stravičan prizor. Čulo se zapomaganje, urlanje... auto je bio toliko smrskan da nije moglo da se prepozna koje je marke vozilo - priča stariji čovek kojem se kuća nalazi samo nekoliko metara od mesta nesreće. Kako pričaju očevici, ubrzo su stigle Hitna pomoć i vatrogasna služba koja je isekla olupinu vozila da bi izvukla putnike.

Umesto svadbenog veselja, tuga se nadvila nad dom porodice Jovanović. Marko, koji je sa porodicom i prijateljima bio na prosidbi buduće mlade Kludije u Donjim Petrovcima, izdahnuo je na licu mesta, a sa njim i njegov rođeni brat Mirko i otac Miroslav.

- Kako smo čuli, budući kum je vozio auto. Malo više se popilo, brza vožnja i eto nesreće - priča skrhanim glasom Branislav Savić, zet ove porodice. - Miroslav ima još dve mlađe ćerke, koje su ostale sada bez oca i braće, a mi sada umesto da se spremamo za svadbeno veselje, spremamo se za sahrane.

Buduća nevesta, koju od milja zovu Zrna, za strašnu vest saznala je samo sat nakon nesreće.

- Gosti su došli kod njene majke, ona živi u Donjim Petrovcima. Sve je proteklo u radosti i veselju, izabrali su datum za venčanje, mladenci se na rastanku poljubili - govori Ljubica Jovanović, baka nesuđene mlade kod koje je odmah došla nakon tragedije, u Popince.

Mirko, Miroslav i Marko Jovanović

Klaudija, koju smo zatekli kod baka Ljubice, sedela je za stolom i plakala dok su pokušavale da je uteše dve prijateljice.

- Ovo je za mene veliki stres, ne mogu ništa da kažem - kratko je prozborila i počela da plače.


PROČITAJTE JOŠ: Muškarac (60) sleteo u reku i stradao


Ljubica, baka nesuđene mlade

TEŠKO STANjE

VOZAČ automobila Zoran Jovanović (45) nalazi se u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine sa višestrukim teškim telesnim povredama, rečeno je "Novostima" u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Dok su saputnici N. P. (16) iz Golubinaca i Nagelina N. (27) iz Nikinaca smešteni u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici. Oni su na Odeljenju intenzivne nege i njihovo zdravstveno stanje je veoma teško, rečeno je u ovoj bolnici.


Pročitajte još - SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD RUME: Povređeno više osoba