U STRAVIČNOJ saobraćajnoj nesreći koja se dogodila rano ujutru na lokalnom putu Kovačevac - Velika Krsna poginula je Dragana V. (18) iz Mladenovca. Iz zasad nepoznatih razloga, automobil marke BMV, kojim je upravljao M. M. (27), sleteo je s puta i udario u noseći stub kuće porodice Čokić. Od siline udarca, devojka, koje je bila na mestu suvozača, odmah je podlegla povredama, dok je mladić prebačen u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim informacijama, vozač je imao više od 1,2 promila alkohola u krvi u trenutku ove saobraćajne nesreće. Usled udesa, prednja desna strana automobila je potpuno smrskana, a telo devojke bilo je zaglavljeno između vrata i sedišta.

Živomir Čokić, vlasnik objekta u koji se automobil zakucao, kaže da u prvi mah nije primetio da se neko nalazi na mestu suvozača.


Pročitajte još - Pijan pregazio devojku, odbacio je 20 metara, pa pobegao!

- Čuo sam udarac i pomislio sam da se neko sudario na putu, skočio sam iz kreveta i ugledao automobil u dvorištu - kaže Živomir za "Novosti". - Mladić koji je sedeo za volanom hteo je da izađe iz vozila, ali nije mogao. Pritrčao sam i pokušao da mu pomognem. Žalio se da je ugruvan i da ga sve boli i rekao da je i devojka unutra.

Čokić je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari po dolasku mogli samo da konstatuju smrt devojke. Automobil u kojem su se nalazili, inače austrijskih tablica, kretao se iz pravca Mladenovca ka Selevcu. Na putu nije bilo vidljivih tragova kočenja, već se pretpostavlja da je mladić u krivini izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo s puta na livadu i udario u prednju stranu pomoćne kuće. Dvorište u ovom delu nije ograđeno pa se automobil zakucao pravo u zid, a od siline udarca noseća konstrukcija kuće potpuno je iščupana iz temelja. Delovi automobila ostali su rasuti na sve strane po dvorištu.

Juče su i pripadnici policije obavili uviđaj, a tokom dalje istrage biće utvrđene sve okolnosti ove strašne saobraćajne nesreće. Nadležni iz Urgentnog centra istakli su da je stanje povređenog mladića stabilno.


Deo oštećenog objekta Foto D. Milovanović

U Mladenovcu, gde je tragično nastradala devojka živela sa roditeljima, komšije za nju imaju samo reču hvale.

- Užasno je što se jedan tako mlad život ugasio na tako tragičan način, nikoga od porodice nisam videla otkad sam čula, valjda su ljudi u šoku - priča jedna komšinica.

Muškarac koji je upravljao vozilom rodom je iz Selevca, ali godinama živi u Beču, gde i radi.


ZVEZDARA

AUTOMOBIL marke "sitroen" uleteo je u dvorište kuće na adresi Dimitrija Tucovića, na Zvezdari, kada je pokušao da izbegne vozilo koje mu je preseklo put iz suprotnog smera.

Srećom, tada nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta, jer je auto srušio ceo dvorišni zid kuće i nadstrešnicu.