PRAVOSNAŽNOM presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Zoran Jović (42), iz Miljevića kod Golupca, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva Dejana Jovanovića (47), iz Mrčkovca. On je zbog zločina kod Kučeva prvostepeno dobio 15 godina, a zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja godinu dana. Na kraju mu je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina i tri meseca.

Pročitajte još: PODIGNUTA OPTUŽNICA: Ubio poznanika, pa telo bacio na seosku deponiju

Na prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu tužilac se nije žalio jer je dosuđena maksimalna kazna, već se žalila odbrana optuženog, ali je ta žalba odbijena.

Pročitajte još: TRAGEDIJA KOD GOLUPCA: Ubijen jer nije hteo da pomogne u zločinu

Ubistvo se dogodilo u noći između 21. i 22. novembra 2017. godine, u Dejanovoj "tojoti", u blizini benzinske pumpe u Rabrovu. On je te noći povezao optuženog u Kučevo, ali je usput saznao da ovaj ide kod L. M., u koju je zaljubljen, da bi ubio njenog muža. Pošto je Dejan odbio dalju vožnju, optuženi ga je usmrtio jednim hicem iz pištolja, a onda njegovo telo prebacio na mesto suvozača. Zatim ga je odvezao na deponiju u selo Srpce i tamo ostavio.

UMESTO PROSLAVE - SAHRANA SPREMALI smo proslavu punoletstva moje unuke Aleksandre, Dejanove ćerke. Ona je za tu priliku kupila dve haljine i baš se radovala slavlju, a ostade bez oca... - ispričao nam je posle ubistva Dejanov otac Ljubiša.

- Dejana smo tražili dva dana, prošli smo i pored deponije, ali nismo ni slutili da se tu nalazi njegovo telo. Ovde se jasno vide tragovi guma "tojote" mog brata, što je dokaz da je njegov ubica ovde dolazio - ispričao nam je posle zločina Dejanov brat Nenad, pokazujući na tragove automobilskih guma na stazi seoske deponije u Srpcu, koja se nalazi u blizini groblja.

Pošto se otarasio beživotnog tela, Zoran je ipak otišao kod svoje ljubavnice u Kučevo. Lidija je, međutim, shvatila šta planira "njen dragi", pa je počela da se otima s njim oko pištolja, koji je tada opalio i pogodio Zorana u stomak. On je operisan, a kada se oporavio, odmah je uhapšen.

Ubijeni Dejan Jovanović Foto Porodični album

Zoran Jović je već dva puta bio u zatvoru. Prvi put zbog ubistva policajca u Makedoniji, a drugi put jer je jednom čoveku u Miljeviću zapalio kuću. Pokojni Dejan Jovanović jedno vreme je radio u Komercijalnoj banci, a onda je, zbog problema sa okom koje je povredio na ratištu, otišao u invalidsku penziju. Iza sebe je ostavio ćerku, suprugu, brata i roditelje.