Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je za 9. april početak suđenja Dragoljubu Simonoviću bivšem predsedniku opštine Grocka koji se tereti za podstrekavanje tri osobe za paljenje imovine Milana Jovanovića novinara “Žig infa” u decembru prošle godine.

Sredinom marta nadležno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Simonovića, kao i protiv Vladimira Mihajlovića, Igora Novakovića i Aleksandra Marinkovića zbog paljenja kuće novinara.

Tužilaštvo za bivšeg predsednika opštine Grocka traži kaznu zatvora od osam godina, za Mihajlovića i Novakovića po pet, dok se za Marinkovića traži šest godina zatvora.

PROČITAJTE JOŠ - IZ PRITVORA PUŠTEN PRVI ČOVEK GROCKE: Simonović na slobodi

Takođe Tužilaštvo traži od suda i da se svima izrekne mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa pomenutim novinarom i njegovom suprugom.

Simonović se brani sa slobode, pošto je nedavno pušten iz pritvora u kome je bio 25. od januara, dok su ostali optuženi i dalje u pritvoru.

PROČITAJTE JOŠ - Jovanović: Napadače snimile kamere sa komšijske kuće

Pevačica Bojana Cvetković – Šijački koja je priznala da je pomogla u paljenju kuće novinara, posle zaključenog sporazuma o priznanju krivice sa Drugim tužilaštvom, osuđena je na 6 meseci zatvora, sa elektronskim nadzorom (nanogvicom), i novčanu kaznu od 50.000 dinara.