ŽAO mi je što se sve ovo dogodilo. Žao mi je Dee. Često zovem njenog verenika, kako bih saznao u kakvom je zdravstvenom stanju. Mnogo sam potresen zbog čitavog događaja.

Ovo je u petak na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kako saznajemo, izjavio B. J., vozač autobusa GSP, kojim je 7. februara oko šest sati ujutro, naleteo na voditeljku TV Pink Deu Đurđević. Tom prilikom njoj je otkinuta leva ruka, a zadobila je i niz drugih težih povreda. Dea je smeštena na Vojnomedicinskoj akademiji gde je do sada nekoliko puta operisana.


PROČITAJTE JOŠ - DEA ĐURĐEVIĆ OPET OPERISANA: Mladen Mijatović otkriva detalje

Osumnjičenom B. J. na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je u petak u prisustvu advokata, tokom skoro dva sata ispitivanja, detaljno izneo svoju odbranu. Prema onome što smo saznali, kazao je da je kritičnog jutra zadužio vozilo, kao i svakog radnog dana i da je prekontrolisao da li je sve u redu:

- Ulje, niti bilo koja druga tečnost nisu curili, motor je normalno radio, kao i kočnice i menjač. Kad sam sve isproveravao i video da nema ničeg neuobičajenog, uzeo sam nalog i krenuo sa Banjice. Vozio sam autobus na liniji 78. Malo pošto sam prošao pored zgrade TV Pink primetio sam veću količinu vode, a kada sam ušao u Ulicu Ljutice Bogdana video sam zaustavljena vozila i odmah sam sklonio nogu sa gasa. Ta vozila koja su stajala nisu bila obezbeđena.

Naglašavajući da nije brzo vozio, B. J. je naveo da je počeo da koči, ali da je zbog leda koji je bio na kolovozu, autobus proklizao. Tada je, prema njegovim rečima, došlo do sudara sa vozilom koje je stajalo u njegovoj traci. Nakon toga, udario je u ogradu, a tom prilikom, kako je kazao, "povređena je jedna ženska osoba", a dolazi do kontakta i sa drugim vozilima.

- Ja sam vraćao autobus unazad jer sam se uplašio da sam prignječio tu osobu - kazao je B. J. - Kad sam izašao iz autobusa kolovoz je bio klizav, a to mogu da potvrde i svi koji su se u tom trenutku tu našli.

Foto A.Stevanović

U nastavku istrage, kako je saopštilo Prvo tužilaštvo, biće saslušani svi svedoci, kao i Dea Đurđević. Biće naređeno saobraćajno-tehničko veštačenje na okolnosti prostorno-vremenske analize i utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nezgode.


NIKO NIJE IMAO ALKOHOLA U KRVI

TUŽILAŠTVO je naložilo da se pribave svi snimci sa okolnih sigurnosnih kamera, kao i da se proveri da li je dežurna služba JP "Vodovod i kanalizacija" bila obaveštena o pucanju vodovodne cevi i izlivanju vode na kolovoz. Nakon nesreće, svi učesnici događaja su testirani i kod nijednog nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi.