Viktorija R. (60), iz Nove Pazove, usmrtila je svog partnera Slobodana Lukića (57), zabivši mu nož u grudi posle kraće svađe koja je izbila u subotu oko 22 sata u kući u kojoj su živeli,u Ulici Svetozara Markovića. Osumnjičena je odmah uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Komšije iz ulice gde se odigrao zločin, tokom jučerašnjeg dana nisu bile voljne da govore o Viktoriji. Kažu da se pre desetak godina sa tadašnjim suprugom doselila u Novu Pazovu iz Beograda i da se, otkako joj se suprug ubio, sva komunikacija s njom svodila na pozdravljanje.

- Oni su kupili tu kuću. Njen suprug, kojeg su zvali Toni, bio je taksista. Pre nekoliko godina u toj kući je izvršio samoubistvo pištoljem. Nikada nam nije rekla šta je mogao da bude motiv njegove teške odluke. Posle toga, počela je da pije i imala je nekoliko partnera - priča jedna od komšinica iz Ulice Svetozara Markovića.

O ubijenom Slobodanu komšije malo znaju, jer su njega počele da viđaju tek poslednjih godinu i po.

PROČITAJTE I:SAMOUBISTVO KAO IZLAZ: Omčom se spasila od nasilnika

- Mislimo da je on obavljao građevinske poslove, ali znamo da nije imao stalno zaposlenje. Voleo je da pije i često smo ga viđali pijanog. Viktorija je nasledila muževljevu penziju i verovatno im je to bio glavni izvor prihoda - pričaju poznanici ovih partnera.

Niko od njih nije mogao da potvrdi da je nekada čuo svađu iz njihovog dvorišta i da je policija intervenisala.

- Ona je volela životinje, samo ih je skupljala. Tu je bilo mnogo mačaka i pasa. Kada joj ostane otvorena kapija, sve te životinje istrče na ulicu, pa sam morala da je pozovem da ih zatvori, jer sam se plašila zbog unuka. A ona bi samo kratko rekla: "Ne boj se, neće ti oni ništa" - govori komšinica, koja je čula za tragediju na službi u crkvi.

SAČEKALA POLICIJU

Nakon što je Viktorija ubola Slobodana u predelu grudi, otišla je kod komšija i rekla im da pozovu hitnu pomoć. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt, a policija je odmah lišila slobode šezdesetogodišnjakinju, koja je sve vreme bila u kući.