Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana petorici osumnjičenih za dilovanje droge na teritoriji beogradskih opština Stari grad i Palilula koji su uhapšeni u sredu.

Sudija za prethodni postupak je usvojio predlog tužilaštva za organizovani kriminal i doneo rešenje kojim je odredio pritvor Milošu Vučičeviću, Nebojši Džabiću, Nemanji Iliću, Aleksandru Maniću i Jasminu Ismailiju.

PROČITAJTE JOŠ - Vozilima auto-škole rasturali narkotike?

Na ovo rešenje dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana. Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u četvrtak istragu protiv šest osumnjičenih, pomenute petorice, dok se za šestim osumnjičenim, M. F, i dalje traga.

U tužilaštvu su za Tanjug precizirali da je nakon saslušanja osumnjičenih doneta naredba o sprovođenju istrage protiv šest osoba, osumnjičenih za izvršenje krivičnog dela nezodovljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijaje u sredu saopštila da je ova grupa, na čelu sa M. F, u dužem vremenskom periodu, kako se sumnja, na teritoriji Palilule i Starog grada preprodavala gotovo sve vrste opojnih droga - heroin, kokain, amfetamin i marihuanu.

Oni su za transport narkotika koristili vozila auto-škole i rent-a-kar agencije koje su u vlasništvu pojedinih članova grupe, dok su drugi članovi radili na poslovima obezbeđenja pojedinih ugostiteljskih objekata u Beogradu što su koristili za preprodaju narkotika.