CRVENKA je od danas u šoku. Vest da je mladi i uspešni rukometaš Novak Bošković (29), oduzeo sebi život pucajući u glavu iz pištolja za koji je, inače, imao dozvolu, iznenadila je i zaprepastila i staro i mlado. Najviše njegove najmilije, suprugu Milicu i majku Jelu Vukašinović. Niko još ne može da poveruje u najcrnju istinu da je Novak odlučio da podigne ruku na sebe. Navodno se prethodno raspravljao sa suprugom, a potom i majkom, zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Tragedija koja je porodicu zavila u crno dogodila se u nedelju oko 9 sati u dvorištu porodične kuće u Crvenki, gde je živeo sa suprugom Milicom i njihovom šestomnesečnom ćerkicom Srnom. Uspešni sportista je dva dana ranije u rodni grad došao iz Izraela, gde je već nekoliko godina igra rukomet.

Majka tragičo nastradalog sportiste, Jela Vukašinović, lica oblivenog suzama, kaže da je u nedelju ujutro bila sa sinom neposredno pre nego što je pucao sebi u glavu.

- Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima - grcajući govori ucveljena majka. - Dan ranije je stigao iz Izraela, i ja znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane, i zbog toga sam ga prekorela.

PROČITAJTE JOŠ I:VELIKA TRAGEDIJA: Rukometaš Novak Bošković (29) se ubio u kući u Crvenki


Majka dalje kaže da je posle razgovora otišla odatle kod kćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije.

Majka Jela i najbliži oplakuju Novaka


SOS LINIJA ZA PREVENCIJU KLINIKA za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” je od 16. januara uvela prvu nacionalnu SOS liniju za preveniciju samoubistava. Na telefonski broj 011 7777 000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima razgovaraju stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja - psihijatri, psiholozi, socijalni radnici.

- Nisam mogla da poverujem u to što čujem - jedva progovara majka. - Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spreči i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspela.

U stan majke Jele, u Ulici Kolonija šećerane, dolaze prijatelji, rodbina, komšije da izjave saučešće. Bolni jecaji za tragično prekinutim Novakovim životom odzvanjaju naseljem na kraju Crvenke, tik uz šećeranu. O Novaku svi govore biranim rečima, ističući da je bio dobar i da je svima pomagao.

- Evo, ovde je u stanu napravio i teretanu, da ima gde da vežba kada dođe - kaže majka Jela pokazujući na zidu okačene dresove klubova u kojima je Novak nastupao. - Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspešnu karijeru, bio je zadovoljan životom.


Novak voleo oružje i lov / Foto "Instagram"


NAVIJAČI U NEVERICI

“VELIKI gubitak, sjajan sportista i čovek. Neki igrači su lideri i nose tim na ramenima, Novak je bio jedan od njih. Voleli smo ga... Neka je blagosloveno sećanje na njega. Bio je neverovatna osoba” - samo su neki od komenatara navijača izraelskog kluba za koji je Bošković nastupao, uz pitanja kako je moguće da se tako nešto dogodilo.


HAPOEL: DUBOKO POGOĐENI

IZRAELSKI klub Hapoel Rišon oglasio se danas izražavajući duboko žaljenje zbog smrti svog igrača:

- Žao nam je zbog iznenadne i neočekivane smrti Novaka Boškovića. Hapoel Rišon izjavljuje saučešće njegovoj porodici i prijateljima.


BRILjANTNA KARIJERA I OŠTAR JEZIK

Proslavljeni desni bek nastupao je za reprezentaciju Srbije oko dvadeset puta. Rođen je 1989. godine u Somboru. Bio je oženjen i pre nekoliko meseci je dobio ćerku. Poslednjih godina igrao je u Izraelu, pa su ga mediji često nazivali “princ Izraela”. Sportsku karijeru je započeo u Crvenki, a za Srbiju je poslednji put nastupao 2016. godine na Evropskom prvenstvu. U nizu klubova za koje je igrao su i Makabi, Cimos Koper, Tatabanja, Dinamo Bukurešt i Hapoel Rišon.

Bošković bio vrhunski sportista / Foto "Instagram"


- U Crvenki sam odrastao, i sve lepe uspomene me vežu za moje rodno mesto. U Makabiju sam proveo pet godina, osvojio dve titule, kup, i ljudi su me tu zavoleli - govorio je Bošković u jednom od svojih intervjua, dodajući da mu iskustvo sa Rumunijom nije ostalo u najsjajnijem sećanju.

PROČITAJTE JOŠ I:KO JE BIO NOVAK BOŠKOVIĆ? "Princ Izraela" razočaran u srpski rukomet

Govoreći o reprezentaciji, rekao je da za nju ne treba da igraju najbolji, nego oni koji su spremni da izginu na terenu.

- Kod nas je najveći problem to što su najbolji odustali jer su razočarani, kao i ja, pa ćute i gledaju svoja posla, a to nije dobro - komentarisao je Novak, najavljujući da će se po završetku karijere posvetiti svojoj porodici.

Bošković se bavio lovom, i na njegovom profilu na društvenim mrežama nalaze se mnogobrojne fotografije koje to potvrđuju.

M. M. R.