DAMIR D. (19) brutalno je ubijen u ponedeljak pola sata iza ponoći, u Ulici Avnoja u centru Novog Pazara i to naočigled više prolaznika. U sina poznatog novopazarskog krojača iz naselja Rasadnik pucao je, kako se sumnja, maloletni F. S. (17), takođe sin krojača iz naselja Hadžet.

Sedamnaestogodišnjak je odmah pobegao sa mesta zločina, ali je brzo, uz pomoć njegove porodice, pronađen u Tutinu, gde se predao policiji. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakog čega će ga saslušati istražni sudija za maloletnički kriminal.

Pročitajte još - UBISTVO U NOVOM PAZARU: Šest hitaca zbog neraščišćenih računa

- Prolazio sam ulicom i čuo pucnjavu, mislio sam da su petarde. Potom sam video telo mladića kako leži u lokvi krvi na snegu. Odmah se skupio narod, neka deca su plakala, stigla je i policija - kaže Novopazarac koji se u trenutku zločina zatekao u centru grada. - Bila je ovo strašna scena koju bih najradije da zaboravim.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni F. S. se u policiji branio ćutanjem i do ponedeljka ni reč nije progovorio o zločinu. U policiji, a i u Novom Pazaru, niko ne zna šta se tačno dogodilo i koji je motiv zločina. Gradom kruži verzija da se ubijeni Damir D. najpre u jednom kafiću posvađao sa mlađim bratom ubice koji je u pomoć pozvao starijeg brata F. S.

Čim je stigao u centar grada, sedamnaestogodišnjak je potegao pištolj i u Damira ispalio oko sedam metaka. Nesrećni mladić je sa više hitaca pogođen u predelu stomaka i grudi i na licu mesta je izdahnuo. Takođe prema nezvaničnim informacijama, do svađe je došlo zbog banalnih dečačkih razloga. Gradom kruži i verzija da je povod za svađu bila nepoznata devojka, ali za to još nema zvaničnih potvrda.


PORODICE NEDOSTUPNE

KONTAKT sa unesrećenim porodicama u ponedeljak nije bio moguć. Novopazarci su u šoku i ne mogu da veruju da je sedamnaestogodišnjak nosio pištolj i da je bio u stanju da tako hladnokrvno i brutalno ubije mladića.