KRUŠEVAC - DUŽE od 24 sata prijatelji, rođaci, školski drugovi, poznanici opraštaju se od Stefana Ilića (26), mladića koji je vozeći “fijata” nastradao juče oko 6,45 u direktnom sudaru sa autobusom “Jugoprevoz Kruševac” na putu Kruševac-Kaonik. Društvene mreže preplavljene su porukama tuge zbog pogibije, ali porukama podrške porodici da izdrži teške dane koji predstoje.

Rano jutros, dan nakon što je izgubila supruga i oca svoje bebe, mlada porodilja Jovana Milenković(25), podlegla je teškim povredama iz istog udesa, gde su povređeni i njena mlađa sestra Teodora i otac, Saša Milenković.


Pročitajte još: TUGA: Preminula porodilja Jovana Milenković iz Kruševca!


- ”Stevo, brate moj, neka te anđeli čuvaju”,”Tuga, nema reči utehe koliko je to bolno”, ”Neka ti je laka zemlja brate, sine, druže”, ”Večno te pamtimo” - samo su neke od desetine poruka objavljenih na profilu nastradalog Stefana Ilića, čije su telo nakon sudara, vatrogasci nadljudskim naporima izvlačili iz smrskanog vozila.

Sve molitve Stefanove i Jovanine porodice bile su nakon strašnih vesti o pogibiji mladog vozača usmerene ka borbi za život porodilje i novorođenčeta, koje je na svet carskim rezom došlo u operacionoj sali kruševačke hirurgije. Beba je transportovana za KC Kragujevac.


Pročitajte još: Majka poginulog Stefana: Samo da mi se snaja i unuče izvuku!


- Žive u Đunisu, moj sin sa snajom, trebalo je 24.januara da se porodi, čekali su prvo dete...- ispričala nam je juče Stefanova majka Mirjana Tamburić, dok je sa najbližima čekala vesti iz Jedinice intenzivnog lečenja.

Nakon jučerašnjeg direktnog sudara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (36) iz okoline Kruševca određeno je zadržanje do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.S. BABOVIĆ

Foto: S. BABOVIĆ, fejsbuk